ΤΕΠΑΚ: Με επιτυχία ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του ευρωπαϊκού έργου ΤWINNING EXPOSOGAS


Με επιτυχία ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του ευρωπαϊκού έργου ΤWINNING EXPOSOGAS με μια ημερίδα ανοιχτή στο κοινό, η οποία έλαβε χώρα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τις 9:30 – 13:00. Ο κύριος στόχος του Ευρωπαϊκού έργου ΤWINNING EXPOSOGAS είναι να ενισχύσει την ικανότητα του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία (CII), το οποίο είναι ο συντονιστής του έργου, να πραγματοποιήσει έρευνα και να προωθήσει την κατάρτιση και επαγγελματική εξέλιξη των ερευνητών του στον τομέα των θεμάτων υγείας για εργαζομένους σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου/πετρελαιοειδών και πληθυσμούς που γειτνιάζουν με αυτές, χρησιμοποιώντας εργαλεία του ανθρώπινου εκθεσιώματος (human exposome).

Κατά την ημερίδα, παρουσιάστηκε ο στόχος και τα πακέτα δράσης του έργου, όπως επίσης και ο ρόλος του κάθε εταίρου. Επιπλέον, η πρόεδρος της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, Δρ. Ονουφρίου, παρουσίασε την εξέλιξη και την  υπάρχουσα κατάσταση εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Κύπρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Κρατικό Χημείο και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το κοινό όσον αφορά τις δραστηριότητες πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου.  

Εταίροι στο έργο είναι το CII, ο Εθνικός Οργανισμός Εφαρμοσμένης Επιστημονικής Έρευνας της Ολλανδίας (ΤΝΟ) και το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ιατρικής του Ηνωμένου Βασιλείου (ΙΟΜ). Το έργο χρηματοδοτείται από το  πρόγραμμα TWINNING της Ε.Ε. και διαρκεί 3 χρόνια.

Για πληροφορίες, μπορείτε να αποταθείτε στο τηλ.25002246.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










118