ΤΕΠΑΚ: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μέσα από την Επιστήμη της Δημοσιογραφίας


Συμμετοχή στο 7ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας

H Περιβαλλοντική Εκπαίδευση θεωρείται αναπόσπαστο κεφάλαιο της παιδείας των πολιτών, σε κάθε επίπεδο της εκπαίδευσης. Ο ρόλος των κοινωνικών θεσμών, όπως για παράδειγμα τα ΜΜΕ, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στην κινητοποίηση για αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, είναι καθοριστικός.

Έχοντας την περιβαλλοντική συνείδηση και μάθηση ως βασικό πυρήνα εκπαίδευσης και την πράσινη ανάπτυξη ως βασική αρχή της εταιρικής του κοινωνικής ευθύνης, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετείχε σε ακόμη μια δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ακαδημαϊκό προσωπικό και φοιτητές του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕ.ΠΑ.Κ συμμετείχαν στις εργασίες του 7ου Θερινού Σχολείου Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας, που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά της Κρήτης από τις 21 – 29 Ιουλίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου. Από το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου εισηγήσεις απηύθυναν ο Καθηγητής Γιώργος Πανηγυράκης και το μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Δρ. Ευριπίδης Αντωνιάδης, ενώ ενεργό συμμετοχή είχαν οι προπτυχιακοί φοιτητές Μαριλένα Χατζημιλτή και Ιωάννης Σιαμπέτας. 

Στο θερινό σχολείο συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες από την Ουκρανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Κύπρο και την Ελλάδα όπου παρουσίασαν θέματα που αφορούν στο Περιβάλλον, τις Επιστήμες και τα ΜΜΕ στους συμμετέχοντες. Οι διακεκριμένοι ομιλητές των πρώτων δύο ημερών από πανεπιστημιακά, ερευνητικά ιδρύματα και επαγγελματικές ενώσεις (ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, ΤΕΠΑΚ, ΙΤΕ, Παγκόσμια Ένωση Δημοσιογράφων για την Επιστήμη) καθήλωσαν και προβλημάτισαν το κοινό. Συντονιστής των εργασιών του θερινού σχολείου Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας  ήταν ο Επίκουρός Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του  Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Αντώνης Σκαμνάκης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










111