ΤΕΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων στο ΜSc στην Ηλεκτρολογική Μηχανική


Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου προκηρύσσει 9 θέσεις στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Μάστερ (MSc) στην Ηλεκτρολογική Μηχανική*, από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, με έναρξη φοίτησης τον Ιανουάριο/ 2013:

* Αναλυτικές πληροφορίες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Μάστερ μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, στη διεύθυνση http://www.cut.ac.cy

Σύστημα Σπουδών και Φοίτησης
Σε όλα τα προγράμματα Μάστερ η φοίτηση είναι υποχρεωτική και μπορεί να είναι πλήρης ή μερική. Τα μαθήματα είναι απογευματινά και βραδινά και το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι διαρθρωμένο κατά τρόπο που να επιτρέπει τη φοίτηση και σε εργαζόμενους φοιτητές.

Για την απόκτηση του διπλώματος Μάστερ απαιτείται:

Διάρκεια Φοίτησης:

  • Μπορεί να ολοκληρωθεί σε 13 μήνες σε πλήρη φοίτηση και το μέγιστο σε 25 μήνες στη μερική φίτηση (όταν στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται εκπόνηση της Διατριβής Μάστερ)
  • Ολοκληρώνεται το ελάχιστο σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα σε πλήρη φοίτηση και το μέγιστο σε έξι (6) ακαδημαϊκά εξάμηνα στη μερική φοίτηση (όταν στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται εκπόνηση της Διατριβής Μάστερ)
  • Επιτυχής συμπλήρωση 90 ECTS, που περιλαμβάνουν μαθήματα μεταπτυχιακού επιπέδου και επιλογή με ή χωρίς εκπόνηση Διατριβής Μάστερ.
  • Ικανοποίηση άλλων κριτηρίων, όπως έχουν ορισθεί από το κάθε τμήμα, τα οποία αναφέρονται στο πρόγραμμα σπουδών.


Γλώσσα Διδασκαλίας
Η γλώσσα διδασκαλίας των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Μάστερ είναι η ελληνική. Ωστόσο, οι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά και την αγγλική γλώσσα για σκοπούς πρόσβασης και αξιοποίησης της σχετικής βιβλιογραφίας.

Δίδακτρα
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές καταβάλλουν δίδακτρα, το ύψος των οποίων ανά πρόγραμμα (για υπηκόους κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), έχει ως εξής:

Προγράμματα Μάστερ στην ελληνική γλώσσα € 5.125

Ο τρόπος καταβολής των διδάκτρων και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες επεξηγούνται αναλυτικά στον Κανόνα Καταβολής Διδάκτρων για Μεταπτυχιακές Σπουδές, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

Υποβολή Aίτησης
Δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ έχουν κάτοχοι πτυχίου από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο, ή κάτοχοι τίτλου σπουδών ο οποίος έχει κριθεί ισότιμος πανεπιστημιακού τίτλου από το Κυπριακό Συμβούλιο Αξιολόγησης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.), σε γνωστικά αντικείμενα που μπορεί να καθορίζονται στο κάθε πρόγραμμα.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν και τελειόφοιτοι προπτυχιακοί φοιτητές, που αναμένεται να λάβουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών πριν από την έναρξη του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 11η Ιανουαρίου, 2013.

Οι αιτήσεις μαζί με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ταχυδρομικά ή αυτοπροσώπως στη διεύθυνση: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γραφείο Μεταπτυχιακών Σπουδών, Γωνία οδών Αθηνών και Νικολάου Ξιούτα, 3040, Λεμεσός και πρέπει να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  1. 1)Συμπληρωμένο έντυπο αίτησης.
  2. 2)Βιογραφικό σημείωμα.
  3. 3)Φωτοαντίγραφα πανεπιστημιακών πτυχίων ή πιστοποιητικών που να βεβαιώνουν ότι ο πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών θα αποκτηθεί πριν από την έναρξη του μεταπτυχιακού προγράμματος.
  4. 4)Αναλυτική βαθμολογία πτυχίων.
  5. 5) Σύντομη έκθεση (περίπου 500 λέξεις) με τους λόγους επιλογής του προγράμματος, τους ερευνητικούς στόχους και ενδιαφέροντα του υποψηφίου.
  6. 6)Πιστοποιητικό επάρκειας της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας.*
  7. 7)Ονόματα και διευθύνσεις δύο ατόμων που γνωρίζουν το υποψήφιο άτομο σε ακαδημαϊκό ή επαγγελματικό επίπεδο (μία τουλάχιστον από τις συστατικές επιστολές πρέπει να προέρχεται από μέλος ακαδημαϊκού προσωπικού), από τους οποίους οι αιτητές έχουν ζητήσει την αποστολή συστατικών επιστολών**.

    8) Άλλα πιστοποιητικά και έγγραφα, όπως π.χ. δείγμα σχετικής ακαδημαϊκής ή επαγγελματικής δουλειάς (δημοσιεύσεις, αρθρογραφία, έρευνες, ψηφιακό έργο, κ.ά) σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανόνες μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος στο οποίο υποβάλλεται η αίτηση.

     

*Αποδεκτά τεκμήρια επάρκειας θεωρούνται οι εξετάσεις G.C.E/ I.G.C.S.E επιπέδου Ο level με βαθμό επιτυχίας τουλάχιστον C ή ELTS/ IELTS με βαθμό τουλάχιστον 6.5 ή ΤOEFL με βαθμό τουλάχιστον 580 (paper-basedtest)/82 (internet-basedtest). Οι απόφοιτοι αγγλόφωνου πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών εξαιρούνται από την προϋπόθεση αυτή. Για την ελληνική γλώσσα τεκμήριο επάρκειας είναι το απολυτήριο από ελληνόφωνο σχολείο μέσης εκπαίδευσης ή το πτυχίο από ίδρυμα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης.


** Για τις συστατικές επιστολές υπάρχει ειδικό έντυπο και σχετικές οδηγίες στην ιστοσελίδα του Πανεπιστήμιου.

Το Τμήμα μπορεί να ζητήσει επιπρόσθετες εμπιστευτικές πληροφορίες από τον υποψήφιο καθώς επίσης και να υιοθετήσει οποιαδήποτε επιπρόσθετα κριτήρια κρίνει αναγκαία/ απαραίτητα.

Αξιολόγηση Αιτήσεων και Εγγραφές
Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από την Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών κάθε Τμήματος. Όλοι οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν με επιστολή για την έκβαση της αίτησής τους. Σε όσους προσφερθεί θέση θα ζητηθεί να δηλώσουν γραπτώς, εντός καθορισμένης προθεσμίας, αν την αποδέχονται. Η κράτηση θέσης προϋποθέτει την καταβολή ποσού ύψους €500. Η εγγραφή των νεοεισερχόμενων φοιτητών γίνεται με την υποβολή του Εντύπου Εισδοχής Φοιτητή και των αναγκαίων πιστοποιητικών στο Γραφείο Μεταπτυχιακών Σπουδών της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας σε καθορισμένη χρονική περίοδο.

Περισσότερες πληροφορίες
Περισσότερες πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου μπορούν να αναζητηθούν στον ετήσιο Οδηγό Μεταπτυχιακών Σπουδών και στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, στη διεύθυνση http://www.cut.ac.cy.

Οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να αποτείνονται για πληροφορίες στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας:

Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης
Κτήριο ΥΣΦΜ, Γωνία οδών Αθηνών και Νικολάου Ξιούτα, 3040, Λεμεσός
Τηλ: 25 002710/11, Φαξ: 25 002760
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: marisa.alonefti@cut.ac.cy/ vasiliki.vasiliou@cut.ac.cy

Γραφείο Μεταπτυχιακών Σπουδών
Κτήριο ΥΣΦΜ, Γωνία οδών Αθηνών και Νικολάου Ξιούτα, 3040, Λεμεσός
Τηλ. 25 002584, Φαξ: 25 002682
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: graduate@cut.ac.cy

Για πληροφορίες που αφορούν σε πιο εξειδικευμένα ερωτήματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται στο συντονιστή του μεταπτυχιακού προγράμματος Μάστερ:

ΤΜΗΜΑ

Τηλέφωνο Γραμματείας

Συντονιστής Προγράμματος

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

25 002533

 

- Μάστερ στην Ηλεκτρολογική Μηχανική

 

Τάκης Κασπαρής: takis.kasparis@cut.ac.cy

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










247