Τέρψα Κωνσταντινίδου: 3115 Κύπριοι υποψήφιοι εξασφάλισαν θέση σε ΑΑΕΙ της Ελλάδας


Από τους 3170 Κύπριους που παρακάθισαν στις εξετάσεις για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, έχουν εξασφαλίσει θέση 3115 υποψήφιοι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την Ελλάδα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τέρψα Κωνσταντινίδου.
Η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι “το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας ανακοινώνει από τις 10 το πρωί τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν με την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας ή του Υπουργείου Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας”.
Ανέφερε ότι “μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματά τους αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο αριθμό της αίτησης που έχουν υποβάλει στα κέντρα συγκέντρωσης αιτήσεων για εισαγωγή στα ανώτερα ιδρύματα της Ελλάδας, καθώς και τα τέσσερα γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων, δηλαδή το αρχικό του επωνύμου τους, το αρχικό του ονόματός τους, το αρχικό του ονόματος του πατέρα τους και το αρχικό του ονόματος της μητέρας τους όπως ακριβώς έχει υποβληθεί με την αίτησή τους”.
Απαραίτητο είναι να τυπώσουν τα αποτελέσματα και να τα φυλάξουν.
Ερωτηθείσα για τις τις βάσεις των βαθμολογιών των επιτυχόντων, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι ακόμη αναμένονται από την Ελλάδα και διευκρίνισε ότι “δεν θα μπορούμε να πούμε για την ευρύτερη κατηγορία των αλλογενών – αλλοδαπών, αλλά εκείνο που αναμένουμε είναι τη βαθμολογία την ψηλότερη με την οποία εισήλθε Κύπριος σε συγκεκριμένη σχολή και τμήμα και την ελάχιστη.”
Είπε, επίσης, ότι “η Ελλάδα δεν προβαίνει σε δεύτερη κατανομή θέσεων ούτε καν για τους Έλληνες”.
Για τους άρρενες που εκπληρώνουν τώρα τη στρατιωτική τους θητεία, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια γιατί η θέση τους θα κρατηθεί αυτόματα, ώστε να είναι σε θέση να φοιτήσουν όταν ολοκληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις”.
Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν εξασφαλίσει θέση, είπε η κ. Κωνσταντινίδου, “θα πρέπει να επικοινωνούν με την Γραμματεία του τμήματος στο οποίο έχουν εξασφαλίσει θέση ώστε να έχουν ακριβή πληροφόρηση για την μέρα και την ώρα που μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους”.
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι η Υπηρεσία Εξετάσεων έχει εκδώσει ανακοίνωση για όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την εγγραφή σε συγκεκριμένα τμήματα των Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










480