Τέρψα Κωνσταντινίδου: Ο κ. Ταλιαδώρος να καταγγείλει ονομαστικά, αν έχει στοιχεία για τις Παγκύπριες


«Η εγκυρότητα του θεσμού, το κύρος και το αδιάβλητο των Παγκύπριων Εξετάσεων έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του πολίτη σε τέτοιο βαθμό που να αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλές διαδικασίες που ακολουθούνται στο δημόσιο τομέα. Λαμβάνονται εκ των προτέρων όλα τα μέτρα για να μη τεθεί ποτέ σε κίνδυνο ή σε αμφισβήτηση η διαδικασία αυτή που αφορά τις τύχες περίπου 9000 υποψηφίων ετησίως. Όπως κάθε χρόνο, οι Παγκύπριες Εξετάσεις διεξήχθησαν με τον ίδιο τρόπο και φέτος».

Αυτό ανέφερε στο Paideia-News η προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας Τέρψα Κωνσταντινίδου, κληθείσα να σχολιάσει τις καταγγελίες του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρου.

Η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι «δεν είναι φρόνιμο να αφήνονται στον αέρα αιχμές που πιθανόν να δημιουργούν ερωτηματικά στο κοινό που δε γνωρίζει τις λεπτομερείς και επίπονες διαδικασίες και τα μέτρα που λαμβάνονται για τη διαφύλαξη του αδιάβλητου των Παγκύπριων Εξετάσεων». 

«Ως εκ τούτου», συνέχισε «καλείται ο κ. Ταλιαδώρος, υπεύθυνα, να καταγγείλει ονομαστικά, ακόμα και τώρα, αν έχει στα χέρια του στοιχεία για όσα αναφέρει, πράγμα που όφειλε να είχε ήδη κάνει».

Καταλήγοντας σημειώνει: «Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού έχει ήδη δηλώσει, και το γνωρίζει αυτό ο  κ. Ταλιαδώρος, ότι το Υ.Π.Π., μέσα στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης που επιδιώκει, προτίθεται να προχωρήσει σε γόνιμο διάλογο με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις για τη συζήτηση οποιονδήποτε εισηγήσεων που στόχο έχουν τη βελτίωση όλων των σχετικών διαδικασιών και τη συνολική αναβάθμιση του θεσμού των Παγκύπριων Εξετάσεων».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










446