Τέσσερα σχολεία παραμένουν σήμερα κλειστά στην Επ. Πάφου


   Μπορεί οι οδηγοί να αποδέχθηκαν τις προτάσεις του Yπουργείου Μεταφορών και να δηλώνουν πανέτοιμοι να πιάσουν ξανά τιμόνι στα χέρια τους, ωστόσο οι προσπάθειες του υπουργείου για εκμίσθωση λεωφορείων που θα μεταφέρουν  τους μαθητές στα σχολεία τους δεν καρποφόρησαν, με αποτέλεσμα τέσσερα σχολεία να παραμείνουν σήμερα κλειστά. Πρόκειται για το Λύκειο Έμπας, την Τεχνική Σχολή Πάφου καθώς και το Λύκειο και την Τεχνική Σχολή Πόλης Χρυσοχούς. Τα σχολεία αυτά ουσιαστικά υπολειτουργούν λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών που απουσιάζουν, ποσοστό που κυμαίνεται από 40 μέχρι και 70% .

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου Νίκος Μαυρονικόλα  εξέφρασε τη λύπη του γιατί οι οργανωμένοι γονείς αναγκάστηκαν να κλείσουν σήμερα σχολεία ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και βρουν άμεσα λύσεις στο πρόβλημα. Οι μαθητές βρίσκονται για δέκατη συνεχόμενη ημέρα αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η Ομοσπονδία γονέων πρόσθεσε ο κ. Μαυρονικόλας χαιρετίζει την απόφαση των οδηγών λεωφορείων  για συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών προς επίλυση του προβλήματος. «Δυστυχώς όμως το πρόβλημα εξακολουθήσει να υφίσταται σήμερα Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Δηλαδή δεν θα έχουμε λεωφορεία».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας γονέων Πάφου κάλεσε τον υπουργό Παιδείας δρα Κώστα Χαμπιαούρη να μεριμνήσει ώστε να διαγραφούν ή να δικαιολογηθούν οι απουσίες των μαθητών που έχουν επηρεαστεί από τα απεργιακά μέτρα των οδηγών. Επίσης κάλεσε τον  υπουργό Παιδείας  όπως σε συνεννόηση με το επαρχιακό γραφείο Παιδείας  καλυφθεί η ύλη σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










171