Θα εξοικονομηθούν ένα εκατομμύριο ευρώ από την ενοποίηση των δύο Λανιτείων Λυκείων


Πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα εξοικονομηθούν από την ενοποίηση των δύο Λανιτείων Λυκείων. Αυτό αναφέρει στο Paideia –News, o Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών και της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, κ. Ντίνος Έλληνας. Για το που βρίσκονται οι ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης ο κ. Έλληνας μας αναφέρει:

«Έχουμε προχωρήσει στη μετακόμιση όλων των πραγμάτων των οποίων έπρεπε να μετακινηθούν, ετοιμάστηκαν τα εργαστήρια φυσικής, χημείας, οικιακής οικονομίας και τα άλλα εργαστήρια. Έχουν τελειώσει οι μετακομίσεις και τώρα ξεκινούμε κάποια μπογιαντίσματα. Πιστεύουμε ότι μέχρι την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς θα είμαστε πανέτοιμοι για να γίνει η ενοποίηση.

Ήταν μια μεγάλη απόφαση να γίνει αυτό το θέμα. Ερχόμενος πάλι όμως στο θέμα της οικονομίας, με αυτή την απόφαση για ενοποίηση, το κράτος μειώνει τους προϋπολογισμούς όσον αφορά τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες γιατί, δύο σχολικές μονάδες έχουν δύο διευθύνσεις, δύο γραμματείες, διπλό βοηθητικό προσωπικό. Όλα ήταν επί δύο. Πιστεύω ότι ο προϋπολογισμός μιας χρονιάς για ένα δεύτερο λύκειο μπορεί να ξεπερνά και το ένα εκατομμύριο. Έγινε λοιπόν εξοικονόμηση από αυτό το θέμα. Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε και ότι θα λειτουργήσει σωστά.

 

 Θα ξεκινήσουμε πολύ σύντομα το καινούργιο κτίριο του Λανιτείου Γυμνασίου, το οποίο θα στεγάζεται στο Λανίτειο Λύκειο Β’ προς το παρόν, μέχρι να κτιστεί το καινούργιο γυμνάσιο. Το κτίριο το Λανιτείου Γυμνασίου μαζί με το Λανίτειο Λύκειο Α΄ θα αποτελέσουν το καινούργιο ενοποιημένο Λανίτειο Λύκειο. Στο Λανίτειο Λύκειο θα κρατηθεί ο αρχιτεκτονικός χαρακτήρας και η κουλτούρα της εποχής της οποίας κτίστηκε. Είναι ένα ωραίο σχολείο στο οποίο δεν θέλουμε να αλλάξουμε τον χαρακτήρα του. Θα γίνουν βελτιώσεις και έργα βασικά, τα οποία θα βοηθήσουν το σχολείο. Βασικά συντήρηση. Οι αλλαγές θα ολοκληρωθούν φέτος, εκτός από το καινούργιο Γυμνάσιο που θα ξεκινήσει γύρω στον Οκτώβρη-Νοέμβρη φέτος"




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










215