Θεατρικές παραστάσεις Medochemie και ΘΕΠΑΚ για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη


Η Medochemie, στα πλαίσια της πολιτιστικής της προσφοράς διοργανώνει και φέτος θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Θα παρουσιαστεί το έργο « Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζαιρη του κόσμου»  το οποίο βασίζεται στο ποίημα « 9η  Ιουλίου 1821» του κορυφαίου Κύπριου ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη. Τιμώντας  με αυτό τον τρόπο την επέτειο των 100 χρόνων  από τον θάνατο του .

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου η πρώτη παράσταση παρουσία  μεγάλου αριθμού παρευρισκομένων ιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών. Στον χαιρετισμό του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Εταιρείας Δρ Ανδρέας Πίττας καλωσόρισε τους παρευρισκομένους με  απαγγελία στίχων από το ποίημα  «Η  Χιώτισσα».

Εξέφρασε ακόμα  συγκίνηση και  θαυμασμό για το έργο του Βασίλη Μιχαηλίδη. Στον προλογισμό της παράστασης ο καθηγητής Πιερής  συγχάρηκε και ευχαρίστησε τον Δρα Πίττα και τη Medochemie  για  τη μεγάλη εκτίμηση και σταθερή στήριξη του πολιτισμού και των ποιοτικών παραγωγών  του τόπου.

Η ομάδα του ΘΕΠΑΚ  με την άψογη ερμηνεία  της απέδωσε την τραγική ατμόσφαιρα της εποχής , την  αξεπέραστη εκφραστικότητα και μελωδικότητα  όπως  τις  καταγράφει στο έργο του  ο μεγάλος ποιητής. Ο δραματουργός και σκηνοθέτης του έργου καθηγητής Μιχάλης Πιερής με  φιλολογικό σεβασμό αλλά και ευρηματικότητα συνδύασε αρμονικά   το συνολικό έργο του ποιητή σε μια ενιαία παράσταση. Η εμπνευσμένη μουσική και μελοποίηση των στίχων  από τον Ευαγόρα Καραγιώργη  εξύψωσε  περαιτέρω   τον ορίζοντα της πνευματικής διάστασης  της παράστασης .

Η Medochemie με την οργάνωση της  θεατρικής παράσταση στον απαράμιλλης αισθητικής χώρο του αρχαίου Θεάτρου του Κουρίου  προσέφερε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να περάσουν μια όμορφη βραδιά και να συναντηθούν με  υψηλές  πνευματικές και πολιτιστικές αξίες.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


161