Θέματα παιδείας συζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος με ομογενείς εκπαιδευτικούς από την Αμερική


Ομάδα ομογενών εκπαιδευτικών από την Αμερική είχαν συνάντηση την Τρίτη με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο κατά την οποία συζήτησαν θέματα της παιδείας και τις ευαισθησίες που διατηρεί μακροχρόνια η Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Κύπρου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, οι ομογενείς  βρίσκονται στην Κύπρο στα πλαίσια του Προγράμματος Επιμορφώσεως Ομογενών Εκπαιδευτικών των Ελληνικών Κοινοτικών Σχολείων, που πραγματοποιείται σε συνεργασία  της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου χαρακτήρισε τα μέλη της ομάδας ως «Πρεσβευτές της Κύπρου στην Αμερική» και στη συνέχεια έκανε σύντομη αναδρομή στην ιστορική πορεία της Εκκλησίας της Κύπρου και στις αδελφικές της σχέσεις με όλες τις κατά τόπους Εκκλησίες. Κατόπιν, αναφέρθηκε στη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός, ένεκα της οικονομικής κρίσης και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Εκκλησίας προς τον ελληνικό λαό.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Θεολογική Σχολή, η οποία ιδρύθηκε και ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της στο επικείμενο ακαδημαϊκό έτος.
Όλοι οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα, που εθίγησαν στη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση ενώ υπέβαλαν και πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.
Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος, οι ομογενείς θα παρακολουθήσουν σύγχρονες μεθόδους διδακτικής προσέγγισης για μια επιτυχημένη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας, μαθήματα ιστορίας και θρησκευτικών. Επιπρόσθετα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο διαλέξεις κατά τις οποίες θα γίνει παρουσίαση των Προσκυνημάτων της Κύπρου, από τον Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο, ο οποίος παρέστη και στη χθεσινή συνάντηση των εκπαιδευτικών με τον Αρχιεπίσκοπο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.
Παράλληλα, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε ιερούς τόπους και αρχαιολογικούς χώρους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










150