Θέμης Πολυβίου: Υπήρξε προσπάθεια δημιουργίας τμημάτων με 27 μαθητές. Θ’ αντιδράσουμε έντονα…


Έντονο ήταν το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε θέσεις βοηθών διευθυντών χθες στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, πρώτη μέρα επιστροφής των μαθητών στα μαθήματα.

Όπως ανέφερε στο Paideia-News ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου, υπήρξαν αρκετές καταγγελίες από πολλά σχολεία, στα οποία παρουσιάστηκαν διοικητικά προβλήματα, λόγω έλλειψης βοηθού διευθυντή. Τα προβλήματα αυτά, πρόσθεσε, ήταν εμφανή. Σημειώνεται ότι λόγω της παγοποίησης των προαγωγών, σήμερα υπήρχαν στα γυμνάσια και στα λύκεια 250-300 περίπου βοηθοί διευθυντές και  βοηθοί διευθυντές Α΄ πιο λίγοι από ότι έπρεπε.  

Αυτό όμως που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ ήταν η προσπάθεια δημιουργίας τμημάτων 26 και 27 μαθητών σε μια προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να μη δημιουργηθούν νέα τμήματα που θα συνεπάγεται περισσότερους καθηγητές. Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, σε περίπτωση που εξακολουθήσει να υπάρχει αυτή η επιμονή και στις επόμενες μέρες , τότε η αντίδραση της Οργάνωσης θα είναι άμεση δυναμική.

Το θέμα θα απασχολήσει την ΟΕΛΜΕΚ στο Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο  για την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί και πικετοφορία των συμβασιούχων Μέσης έξω από το Υπουργείο Παιδείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










131