Την ερχόμενη βδομάδα στο Υπουργικό, η εναλλακτική διαδικασία πρόσβασης στα ΑΑΕΙ


Αναβάλλεται για την ερχόμενη εβδομάδα η συζήτηση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου της πρότασης για εναλλακτική διαδικασία πρόσβασης στα δημόσια πανεπιστήμια. Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News, η αναβολή οφείλεται σε αναβολή της συνεδρίας του Υπουργικού.  

Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στο Υπουργικό έχει περάσει από νομοτεχνική επεξεργασία από τη Νομική Υπηρεσία και είναι έτοιμο για έγκριση από το Υπουργικό. Το νομοσχέδιο προνοεί:

Δεύτερη, εναλλακτική διαδικασία πρόσβασης στα δημόσια πανεπιστήμια με κύριο χαρακτηριστικό τη γλώσσα. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να παρακαθίσουν στις εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, είτε στην ελληνική είτε στην αγγλική γλώσσα. Οι μαθητές, είτε των δημόσιων σχολείων είτε των ιδιωτικών, θα μπορούν να επιλέγουν σε ποια από τις δυο εξετάσεις θέλουν να παρακαθίσουν. Δεν θα μπορούν όμως να παρακαθίσουν και στις δυο εξετάσεις.

Το μόνο κοινό μάθημα που δίνεται και θα είναι υποχρεωτικό είναι των Νέων Ελληνικών.

Επίσης, οι θέσεις πού θα παραχωρούνται στους υποψηφίους που θα εξετάζονται στην αγγλική γλώσσα θα είναι υπεράριθμες και δεν θα επηρεάζουν τον αριθμό των θέσεων που δίνονται μέχρι σήμερα στα δημόσια πανεπιστήμια.

Την ευθύνη για  διαμόρφωση των εξεταστικών δοκιμίων  θα έχουν θα έχουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ.  Την εποπτεία θα έχει το Υπουργείο Παιδείας.

Το νομοσχέδιο έγινε μετά από διάλογο, τόσο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις όσο και με τις αρχές των δύο δημόσιων πανεπιστημίων.    




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










189