Το 2013-14 θα λειτουργήσει νηπιαγωγείο στο Ελένειο Δημοτικό


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ*

Είναι πραγματικά μεγάλη η χαρά και η συναισθηματική μου φόρτωση που βρίσκομαι σήμερα στο ιστορικό σας σχολείο.  Νιώθω ειλικρινά δέος όταν αναλογισθώ την τεράστια προσφορά αυτού του υπέροχου σχολείου που για σχεδόν ένα αιώνα στέγασε λαμπρούς εκπαιδευτικούς και γαλούχησε εξαιρετικούς μαθητές

΄Οσοι φοίτησαν και φοιτούν σε αυτό τον  χώρο θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι γιατί αξιώθηκαν να εμποτιστούν με τις πιο μεγάλες αξίες και τα πιο υψηλά ιδανικά.

Το Δημοτικό Σχολείο «Ελένειο» έγραψε τη δική του ιστορία.  Πέρασε μαζί με την Πατρίδα μας μεγάλες δοκιμασίες.

΄Αντεξε όμως και δεν έπαψε ποτέ να διαδραματίζει τον πολύτιμο και πολυδύναμο ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Υπήρξε το φωτεινό κέντρο, στην καρδιά της Λευκωσίας, που εξέπεμπε εσαεί τις αχτίδες της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της διάρκειας της ύπαρξής μας ως λαού και ως κράτους.

Κι έτσι πρέπει να παραμείνει και σήμερα παρά τις αντίξοες συνθήκες που το απειλούν και προσπαθούν να το υποβαθμίσουν.

Θέλω να είστε σίγουροι ότι η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, δεν θα επιτρέψει ποτέ το θαυμάσιο αυτό ιστορικό ίδρυμα να εκπέσει ούτε στο ελάχιστο από την πορεία και την ιστορική του παράδοση και ποτέ δεν θα συγκατανέψουμε να χάσει από την αίγλη του.

Το σχολείο σας θα παραμείνει στην καρδιά της Λευκωσίας, στην καρδιά των αποφοίτων και στην καρδιά της κυπριακής εκπαίδευσης.

Ως επιβεβαίωση αυτού είναι και η δημιουργία Νηπιαγωγείου στο χώρο του σχολείου αυτού, το οποίο θα λειτουργήσει με την έναρξη της νέας χρονιάς 2013-2014. Σκοπός και μέλημά μας είναι να γίνει ένα πραγματικό φυτώριο παιδιών που τελειώνοντας την προδημοτική τους εκπαίδευση, να ενταχθούν στις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, ως προέκταση της προηγούμενης παρουσίας τους στο χώρο αυτό.

΄Ετσι θα σταματήσει η αποψίλωση του σχολείου και αντίθετα θα ενισχυθεί με περισσότερους μαθητές.

Το βέβαιο είναι ότι θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ,μαζί πάντα και με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού,  όχι μόνο να συνεχίσει το «Ελένειο» να είναι ένα σπουδαίο σχολείο αλλά θα έχει και μια λαμπρή πορεία.

Εύχομαι στους απόφοιτους της φετινής χρονιάς να συνεχίσουν τον καλό αγώνα και να είναι περήφανοι που φοίτησαν σε ένα τέτοιο λαμπρό οικοδόμημα όπως και πολλοί άλλοι.

Να συγχαρώ τέλος τη Διεύθυνση, το διδακτικό και γραμματειακό προσωπικό, το Σύνδεσμο Γονέων και όλους όσοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για να νιώθουμε περήφανοι για το σχολείο αυτό.

*Χαιρετισμός του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας στην τελική γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Ελενείου, που έγινε χθες Δευτέρα στις 7.30μμ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










207