Το ΑΞΙΚ καθίσταται ανώτατη σχολή το 2021


ΚΥΠΕ- Το 2021 το ΑΞΙΚ καθίσταται ανώτατη σχολή, με τετραετή κύκλο σπουδών, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη λειτουργία και το μέλλον του.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, που προέδρευσε της συνεδρίας, Αννίτα Δημητρίου, κατά τη συνεδρία διευκρινίστηκε ότι την ίδια ώρα θα συνεχίσει η λειτουργία κλάδου στο ΑΞΙΚ, με την παρούσα μορφή του, ως ανώτερη σχολή.
Η κ. Δημητρίου πρόσθεσε πως στο μεσοδιάστημα θα γίνει μελέτη για τις ανάγκες σε κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και για το προσωπικό. Ερωτηθείσα για ενδεχόμενη μεταφορά του ΑΞΙΚ από τη Λευκωσία σε κάποια παραλιακή πόλη, η κ. Δημητρίου είπε πως μεταστέγαση του ΑΞΙΚ θα συζητηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, διευκρινίζοντας ότι στη συνεδρία της Επιτροπής δεν τέθηκε τέτοιο θέμα.
 
Η πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Μαίρη Ιωαννίδου Κουτσελίνη, είπε στην Επιτροπή Παιδείας ότι ο προϋπολογισμός του ΑΞΙΚ από το Υπουργείο Εργασίας μεταφέρεται στο Υπουργείο Παιδείας.
 
Η κ. Δημητρίου ανέφερε σχετικά με τον Προϋπολογισμό πως σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση των αναγκών για τον τετραετή κύκλο σπουδών, θα πρέπει να είναι έτοιμος 1.1.2020 ώστε να κατοχυρωθούν οι φοιτητές την 1.1.2021 που θα είναι η χρονιά κατά την οποία θα λειτουργήσει ο κύκλος σπουδών πτυχιακού επιπέδου.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


698