To Αθλητικό και Μουσικό Λύκειο Λεμεσού θα λειτουργήσουν στο ενοποιημένο Λανίτειο


Κάτω από τη διεύθυνση του ενοποιημένου Λανιτείου Λυκείου θα ενταχθούν τη φετινή σχολική χρονιά τo Αθλητικό και Μουσικό Λύκειο Λεμεσού. Όπως δηλώνει στο  Paideia-News, η διευθύντρια του Λανιτείου Λυκείου Ελένη Δημητρίου:   

 «Το Λανίτειο Λύκειο Α΄ στέγαζε το Μουσικό Λύκειο Μάριος Τόκας, ενώ το Λανίτειο Λύκειο Β΄ στέγαζε το Αθλητικό Σχολείο. Τώρα με την ενοποίηση και τα δύο αυτά ειδικά σχολεία θα βρεθούν κάτω από την ίδια διεύθυνση, θα ανήκουν στο ίδιο λύκειο, το Λανίτειο Λύκειο. Δεν έχουν υπάρξει οποιεσδήποτε αλλαγές. Τα δύο αυτά ειδικά σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν βάση των κανονισμών που ίσχυαν από τον καιρό της ίδρυσής τους. Το μόνο που πιθανόν να αλλάξει είναι ότι στο Αθλητικό Σχολείο θα προστεθεί στην πρώτη τάξη και δεύτερο τμήμα. Είναι ένα ενδεχόμενο χωρίς να είναι ακόμα σίγουρο».

Απαντώντας σε ερώτηση μας, αν το Λανίτειο έχει τις προϋποθέσεις για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δύο ειδικών αυτών σχολείων απάντησε:  «Όσον αφορά το Μουσικό Σχολείο, από την ίδρυσή του το 2006 και τη λειτουργία του στο Λανίτειο Λύκειο Α΄, απέκτησε την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή για τη λειτουργία ενός τέτοιου σχολείου. Όσον αφορά το Αθλητικό Σχολείο, ο χώρος εδώ των Λανιτείων Εκπαιδευτηρίων προσφέρει το Στάδιο, το οποίο θεωρείται ένας πολύ ικανοποιητικός χώρος για αθλοπαιδιές και για εξάσκηση σε αγωνίσματα στίβου. Άρα το σχολείο αυτό έχει τις προϋποθέσεις για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δύο ειδικών σχολείων. Γι’ αυτό, μολονότι αρχικά υπήρξε ένας προβληματισμός για τη μετακίνηση του ενός από τα δύο σε άλλο χώρο, τελικά αποφασίστηκε να παραμείνουν και τα δύο εδώ. Και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα πιθανόν για το σχολείο και μια πρόκληση να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτών των δύο ειδικών σχολείων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










181