Το Βρετανικό Υπ. Παιδείας στηρίζει προσπάθειες για συνέχιση των εξετάσεων A level στη Νέα Ελληνική


ΛΟΝΔΙΝΟ - Την υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης στη συνέχιση διδασκαλίας σύγχρονων ξένων γλωσσών σε επίπεδο A level, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, επαναβεβαιώνει με επιστολή του προς βουλευτές του βορείου Λονδίνου ο Υφυπουργός Παιδείας Νικ Γκιμπ.
Η επιστολή απευθύνεται προς τους βουλευτές των Συντηρητικών Μάικ Φρηρ και Μάθιου Όφορντ, γνωστούς για τις φιλοκυπριακές τους θέσεις και δράσεις, οι οποίοι μαζί με άλλους φίλους βουλευτές είχαν μεταφέρει στο Υπουργείο Παιδείας τις ανησυχίες της ελληνόφωνης ομογένειας για την πιθανότητα κατάργησης των εξετάσεων A level στη νεοελληνική γλώσσα.
Οι ανησυχίες προκλήθηκαν από την προ μηνών προειδοποίηση των αρμοδίων εξεταστικών συμβουλίων ότι δεν θα δύνανται στο προσεχές μέλλον να διοργανώνουν εξετάσεις για μαθητές της βρετανικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε μια σειρά ξένων γλωσσών, εξετάσεις που προσμετρώνται στα κριτήρια εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας.
Η παροικία δραστηριοποιήθηκε άμεσα και με την αρωγή των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στο βόρειο Λονδίνο είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον αρμόδιο υφυπουργό τα επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης των ελληνικών A level. Τα επιχειρήματα αυτά αφορούν τόσο την ιστορική και πολιτισμική σημασία της ελληνικής γλώσσας, όσο και τη σημασία των εξετάσεων για τη συνοχή της ελληνόφωνης παροικίας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στην επιστολή του προς τους βουλευτές ο Υφυπουργός Παιδείας σημειώνει ότι κατανοεί την ανησυχία των Κυπρίων της Βρετανίας και σημειώνει ότι το Υπουργείο «εξετάζει ποια περαιτέρω υποστήριξη και ενθάρρυνση μπορεί να παράσχει στους εξεταστικούς οργανισμούς ώστε να καταστεί δυνατή η διατήρηση όσο το δυνατόν πιο ευρέος φάσματος γλωσσών σε επίπεδο εξετάσεων GCSE και A level».
Ο κ. Γκιμπ αναφέρει πως η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν σύγχρονες ξένες γλώσσες, καθώς η διδασκαλία δεύτερης γλώσσας δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα.
Σημειώνει επίσης ότι η προϊστάμενή του Υπουργός Παιδείας Νίκι Μόργκαν απηύθυνε τον Απρίλιο επιστολή στα εξεταστικά συμβούλια για να εκφράσει την ανησυχία της αναφορικά με την απόφασή τους να σταματήσουν την απονομή βαθμολογιών σε ορισμένες γλώσσες.
Η Υπουργός ζήτησε από τα συμβούλια να συνεργαστούν με την Ofqual, το αρμόδιο εποπτικό όργανο, για την εύρεση λύσης. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, δεσμεύθηκε να ξεκινήσει διαβουλεύσεις για το πώς οι υπό απειλή γλώσσες μπορούν να διατηρηθούν στο σύστημα των εξετάσεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

(ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










850