Το ΔΗΚΟ κρατά το κλειδί της Ιατρικής Σχολής


Μπορεί η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ να συμφώνησε με την κατάθεση της πρότασης νόμου του Ανδρέα Θεμιστοκλέους, για αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρο, όμως αυτό δε σημαίνει τίποτε. Το κλειδί της τελικής απόφασης το κρατά το ΔΗΚΟ, που όταν πάει στη Ολομέλεια της Βουλής θα καθορίσει και την τελική απόφαση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Paideia-News.com, τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη στο ΔΗΚΟ και αυτό παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές  έντονες αντιδράσεις στο συγκυβερνών κόμμα.  Σημειώνουμε τις δύο τοποθετήσεις των υπουργών του ΔΗΚΟ (Υγείας και Παιδείας) με τις οποίες τόνισαν ότι η Ιατρική Σχολή θα λειτουργήσει κανονικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Επίσης σημειώνεται και η αντίδραση της Νεολαίας του ΔΗΚΟ (ΝΕΔΗΚ)

Το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη Τρίτη όταν θα συζητηθεί στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής οπόταν και θα φανεί η θέση του ΔΗΚΟ. Από εκεί και μπρος η απόφαση στη Ολομέλεια θα είναι απλά μαθηματικά, τα οποία λένε για να περάσει η πρόταση του ΔΗΣΥ δεν χρειάζεται μόνο η συμφωνία του ΔΗΚΟ, αλλά η ομοφωνία του.

Από τα άλλα κόμματα, μέχρι στιγμής κανένα δεν στήριξε την πρόταση του ΔΗΣΥ, ενώ απεναντίας υπήρξε αντίδραση από το ΑΚΕΛ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










339