Το Γυμνάσιο – Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ στο Ευρωκοινοβούλιο


 To Γυμνάσιο – Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Euroscola. Στα πλαίσια του προγράμματος, δεκαμελής ομάδα μαθητών/τριών μας ταξίδεψε στο Στρασβούργο από τις 13 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2019  και επισκέφτηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι μαθητές/τριες μας είχαν την ευκαιρία να λειτουργήσουν για μια ημέρα ως μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Members of the European Parliament for a day), συνεδριάζοντας στην αίθουσα της ολομέλειας, υπό τη μορφή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Οι νέοι/ες βουλευτές είχαν τη δυνατότητα να συνδιαλλαγούν και να συζητήσουν με συμμαθητές/τριές τους από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες σε σχέση με  επίκαιρα ευρωπαϊκά ζητήματα. Συζήτησαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εξέφρασαν τις προσδοκίες τους και τα σχέδια τους για την Ευρώπη και το μέλλον της.

Οι μαθητές/τριες μας απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια από τους διοργανωτές, αφού εντυπωσίασαν τόσο με τις ερωτήσεις όσο και με τις απαντήσεις τους.

Μέσα από αυτή τη μοναδική εμπειρία, οι μαθητές/τριες μας είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη του Στρασβούργου καθώς και τη γραφική πόλη του Μπάντεν-Μπάντεν.

Το πρόγραμμα για όλη την Κυπριακή αποστολή, η οποία αριθμούσε 20 μαθητές και 2 καθηγητές, συντόνισε ο εκπαιδευτικός του Γυμνασίου – Λυκείου ΟΛΥΜΠΙΟΝ κ. Μάριος Μιχαήλ.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στους πιο κάτω μαθητές/τριες για τη συμμετοχή τους: Χατζούδη Γιώργο, Γεωργίου Ορέστη, Τσαγγαρίδη Βασίλη, Σκέντερ Αλέξανδρο, Ηρακλέους Μαριαλένα, Σιαμακκίδη Θεοφανώ, Μιχαήλ Ελεονώρα, Στυλιανού Αγγελική, Τορνά Στέφανη και Τσιάρτα Χριστίνα.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στονκ. Μάριο Μιχαήλ, για τη βοήθεια στην προετοιμασία των μαθητών/τριών καθώς και για τη συνοδεία τους στο Ευρωκοινοβούλιο.

Από τη Διεύθυνση




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










232