Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποδυναμώνει την Εθνική Ταυτότητα


ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

(Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Κύπρου)  

Διανύσαμε τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα ένα μακρύ δρόμο για την αποκαλούμενη οικονομική εξυγίανση, όπως μας την επιβάλλουν οι έξωθεν δανειστές. Ποτέ μέχρι σήμερα, δεν μας προκάλεσαν  τόση οργή όσο χθες βράδυ με την ανακοίνωση του κλεισίματος της ΕΡΤ. Η αποτρόπαια αυτή πράξη, δεν αντιμετωπίζεται με οικονομικούς όρους. Ζήσαμε τον τελευταία χρόνο συνεχείς μειώσεις των μισθών εργαζομένων στην ΕΡΤ με συνεχείς ς απεργίες. Άρα δεν ήταν μόνο θέμα οικονομικής επιβίωσης η απόφαση. Αν ήταν θα γινόταν προσπάθεια γαι περαιτέρω μειώσεις

Αν η απόφαση ανήκει στην Ελληνική Κυβέρνηση, τότε διαπράττει έγκλημα και ως τέτοιο θα καταγραφεί στην Ιστορία. Η αμέριστη συμπαράσταση μας στις 2.500 εργαζομένους είναι δεδομένη.  Ανησυχούμε όμως ότι είναι αποτέλεσμα πιέσεων, οι οποίες πλέον  αποτελούν σαφή παρέμβαση σε θέματα Εθνικής Ταυτότητας του Έλληνα. Η ΕΡΤ δεν είναι απλώς ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι ΤΟ Μέσο       Μαζικής ενημέρωσης του Έλληνα. Είναι εκείνο το κανάλι αντιπροσώπευε το Ελληνικό κράτος, όσο άφησαν οι σκύμνοι της οικονομίας, που επέδραμαν στον Εθνικό δρυμό πρώτα εκ των έσω και μετά εκ των έξω και το κατασπάραξαν.

Η ΕΡΤ δεν είναι απλώς ένα ή δυο ή τρία κανάλια που κλείνουν. Είναι αναπόσπαστο μέρος της εθνικής ταυτότητας του κάθε Έλληνα.  Με το κλείσιμο της ΕΡΤ αφαιρείται από το όπου γης Έλληνα ένα μέρος της εθνικής του περηφάνιας ένα μέρος της ποιότητας  και αφήνουν τα σκουπίδια του κάθε μεγαλοπρεπή σουλτάνου.

Όχι, το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είναι τυχαίο. Όπως δεν είναι τυχαία και η αφαίρεση της διαφήμισης από το ΡΙΚ από την πρώτη του νέου χρόνου. Τα σχέδια της συρρίκνωσης και του δικού μας δικτύου ραδιοτηλεόρασης  είναι δυστυχώς δεδομένα  και προαποφασισμένα. Και δε θα διαφέρει ούτε εδώ ο απώτερος στόχος. (Παρά το γεγονός ότι θα πρέπει να γίνουν αναπροσαρμογές προκλητικών, ηγεμονικών συμβολαίων). Στόχος η Εθνική Ταυτότητα, την οποία «φίλοι» και εχθροί μας επιδιώκουν να συνθλίψουν  εντός της ευρωπαϊκής «πολιτισμικής» χοάνης  και της παγκόσμιας νέας τάξης πραγμάτων, όπου κατά κανόνα, το μεγάλο ψάρι εξαφανίζει το μικρό. Τότε θα δημιουργείται ένας νέος απρόσωπος πολίτης, χωρίς εθνικό και ατομικό παρελθόν, χωρίς εθνικές αντιστάσεις και άρα χωρίς μέλλον.   

Υπάρχει ακόμη χρόνος να αλλάξει η απόφαση για την ΕΡΤ. Ας αποτραπεί  το εθνικό όνειδος.     




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










210