Το Λύκειο Κοκκινοχωρίων συμμετείχε στο 8ο Συνέδριο «Πιερ ντε Κουμπερτέν»


Μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα συμμετείχαν στο 8ο Συνέδριο «Πιερ ντε Κουμπερτέν», που οργάνωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή Κύπρου. 

Το συνέδριο έγινε στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία στις 22 Φεβρουαρίου 2019.  Συμμετείχαν 5 Λύκεια της Κύπρου και ένα από την Ελλάδα.

Το θέμα του Συνεδρίου ήταν: «Ο αθλητής ως πρότυπο μέσα από τα μάτια των μαθητών». Η ομάδα των μαθητών του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα προσέγγισε το θέμα με μια ωραία παρουσίαση.

Με βιολί, λαούτο και τσιαττιστά έγινε η εισαγωγή στο θέμα. Στη συνέχεια με συνοδοιπόρο την ολυμπιακή φλόγα παρουσιάστηκε η Ιστορική διαδρομή των Ολυμπιακών Αγώνων και τα πρότυπα του Αθλητισμού από το 776 π.χ (Γένεση) 1896 μ.χ (Αναβίωση) 2004(Επιστροφή) 2019(Αναζήτηση). Τέλος τέθηκε ο προβληματισμός για το σημερινό πρότυπο του Αθλητή και το καλλιτεχνικό δρώμενο έκλεισε με επίκληση στο Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα και με μια δυναμική χορογραφία, που με ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο τρόπο κατά τη διάρκεια της στήθηκε το διαχρονικό  πρότυπο του αθλητή: Ο δισκοβόλος του Μύρωνα.

Στο καλλιτεχνικό δρώμενο συμμετείχαν οι μαθητές/τριες: Αντωνίου  Μαρία Γ3.3, Γεωργίου Παναγιώτης Β1.1, Δημητρίου Δημητριάνα Β4.1,Κλεόπα Δημήτρης ΑΜ1234, Κυριάκου Μαρία Β1.1, Παρασκευά  Παναγιώτης  Β6.1, Σάντη Μαρία Β5.2

Την επιμέλεια είχαν οι καθηγητές/τριες: Στρατή Κατερίνα Β.Δ Φιλόλογος Κωνσταντίνου Σωτηρούλα Φυσικής Αγωγής, Ανδρέας Παπαϊωάννου Φυσικής Αγωγής, Χαραλάμπους Χαράλαμπος Φυσικής Αγωγής, Εύα Τρίαρου Μαθηματικός.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











332