Το μέλλον της οικονομίας στο επίκεντρο διάλεξης του Ινστιτούτου Κύπρου με τον καθ. Daniel Cohen


Διάλεξη με θέμα το Μέλλον της Οικονομίας και ομιλητή τον καθηγητή Daniel Cohen διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου, στο πλαίσιο της ετήσιας σειράς διακεκριμένων διαλέξεων «Hubert Curien Memorial Lecture».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Καινοτόμων Τεχνολογιών του Ινστιτούτου Κύπρου, στην Αθαλάσσα, Λευκωσία.

Στη διάρκεια της διάλεξης, ο διακεκριμένος Καθηγητής Οικονομικών Daniel Cohen, θα αναλύσει το πάντα επίκαιρο θέμα σε συζητήσεις οικονομολόγων για τις προοπτικές της Οικονομικής Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα θα εξηγήσει τη σχέση της τεχνολογίας με τα διάφορα αναπτυξιακά μοντέλα και την επίδρασή της στην αγορά εργασίας. 

Ο Daniel Cohen είναι καθηγητής Οικονομικών στο École Normale Supérieure, στο Université de Paris-I και στο École d' économie του Παρισιού. Είναι μέλος του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης του Γάλλου Πρωθυπουργού, καθώς και ανώτερος σύμβουλος της τράπεζας Lazard. Ο Καθ. Cohen είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, που έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, μεταξύ άλλων «Ο πλούτος του κόσμου και η φτώχεια των Εθνών», «Η Σύγχρονη εποχή μας: Η φύση του καπιταλισμού στην εποχή της Πληροφόρησης», «Παγκοσμιοποίηση και οι Εχθροί της», και «Τρεις Διαλέξεις για τη μετα-βιομηχανική Κοινωνία».

Οι διαλέξεις «Hubert Curien Memorial Lecture», έχουν καταστεί θεσμός και πραγματοποιούνται προς τιμήν του αείμνηστου Καθηγητή Hubert Curien, ενός από τους πλέον σημαντικούς επιστήμονες στον τομέα της φυσικής και πρωτοπόρο στη χάραξη πολιτικής στην επιστημονική κοινότητα του 20ου αιώνα.

Η φετινή διάλεξη διοργανώνεται προς τιμή του καθηγητή Edouard Brezin, κορυφαίου Θεωρητικού Φυσικού, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου και ενεπλάκη ενεργά στην οικοδόμηση της έρευνας στην Κύπρο, και ειδικότερα με το σχεδιασμό και ανάπτυξη του Ινστιτούτου Κύπρου.

Η διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό.  Πληροφορίες: Ινστιτούτο Κύπρου, τηλ. 22208702, email communications@cyi.ac.cy ή στην ιστοσελίδα www.cyi.ac.cy.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


169