To Paideia-News καλωσορίζει τη νέα Γ. Διευθύντρια του Υπ. Παιδείας


Καλωσορίζουμε στο χώρο της παιδείας τη νέα Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Αίγλη Παντελάκη, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα στις 10 του μήνα.  

Η μετακίνησή της γίνεται σε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο. Η οικονομική κρίση, με τις περικοπές κονδυλίων και η επίλυση χρόνιων προβλημάτων που εκκρεμούν είναι τα κυριότερα προβλήματα που θα βρει μπροστά της.

Έρχεται σε μια καρέκλα, που δε θα ήθελαν οι περισσότεροι εκ των Γενικών Διευθυντών αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι από τις καλύτερες επιλογές. Είναι ένα Υπουργείο με αρκετούς τομείς και πολύ δύσκολο λόγω της φύσεως του, με αρκετά ισχυρό το συνδικαλιστικό στοιχείο.  Όσο όμως και αν είναι δύσκολο, το Υπουργείο Παιδείας έχει τη δική του «άγρια» ομορφιά, είναι ένας ζωντανός οργανισμός για ζωντανούς ανθρώπους, με τις εντάσεις και τις αντιδράσεις και  με έντονο το στοιχείο των διαφωνιών που πρέπει να γίνονται σεβαστές στο όριο που επιτρέπει η νομοθεσία.  

Αν υπάρχει κάτι που θα λέγαμε στη νέα Γενική Διευθύντρια είναι να αντιμετωπίσει  τους εμπλεκόμενους φορείς της εκπαίδευσης και προπάντων τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ως συνεργάτες, όσες διαφορές και αν προκύψουν μεταξύ τους. Αν παραβιάσει αυτό τον κανόνα είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Έχει μπροστά της τρεις μήνες για να μάθει τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες  που θα έχει στα νέα της καθήκοντα.

Το Paideia-News της εύχεται καλή επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










243