Το Πακιστάν απέστειλε προσχέδιο Προγράμματος Συνεργασίας στην εκπαίδευση και τον Πολιτισμό


Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) κ. Αίγλη Παντελάκη συναντήθηκε χθες Τετάρτη με τον Ύπατο Αρμοστή (ΥΑ) του Πακιστάν στη Βηρυτό κ. Ghulam Rasool Malik. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και η Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του κ. Δέσποινα Μαρτίδου. Ο κ.Malik βρίσκεται την Κύπρο και υπέβαλε τα διαπιστευτήριά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση ο Ύπατος Αρμοστής επισήμανε ότι οι σχέσεις Κύπρου και  Πακιστάν είναι πολύ καλές και διαχρονικές. Εκτός από τις διμερείς σχέσεις, οι δύο χώρες συνεργάζονται και στα πλαίσια της Κοινοπολιτείας, ενώ η Κύπρος ως μέλος της ΕΕ κρίνεται ως σημαντικός εταίρος για το Πακιστάν.

Ο ΥΑ ανάφερε ότι η Εκπαίδευση και ο Πολιτισμός είναι πολύ σημαντικοί τομείς συνεργασίας και ενημέρωσε ότι το Πακιστάν έχει αποστείλει μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών προσχέδιο Προγράμματος Συνεργασίας στους τομείς αυτούς. Επισήμανε ότι ήδη πολλοί νέοι από το Πακιστάν φοιτούν σε Κυπριακά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.  

Η κ. Παντελάκη εξέφρασε την ετοιμότητα του ΥΠΠ να συνεργαστεί με τον ΥΑ για προώθηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Πρόσθεσε ότι το ΥΠΠ θα ανταποκριθεί άμεσα στο θέμα προώθησης της υπογραφής Προγράμματος Συνεργασίας και θα συμβάλει στην προώθηση στενότερων σχέσεων στον τομέα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










191