Το Σάββατο η συναυλία του Εργαστηρίου Εγχόρδων στη μνήμη Πεύκιου Γεωργιάδη


  Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται φέτος η συναυλία του Εργαστηρίου Εγχόρδων – Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων στη μνήμη του πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιου Γεωργιάδη.  Η συναυλία, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, θα δοθεί το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013, στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

 Σε χαιρετισμό της σε διάσκεψη Τύπου η Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας  και Πολιτισμού Ολυμπία Στυλιανού ανέφερε ότι το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2006 από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Και πρόσθεσε:

 «Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και μεγαλεπήβολο σχέδιο για την ανάπτυξη του πολιτισμού γενικότερα και την παροχή ευκαιριών στα νεαρά ταλαντούχα παιδιά της Κύπρου ειδικότερα να ενασχοληθούν με κάτι τόσο υγιές και ευγενές όπως είναι η μουσική. Η τάξη του Βιολιού είναι το πρώτο μέρος που λειτούργησε στα πλαίσια αυτού του σχεδίου. Πολύ σύντομα θα λειτουργήσουν οι τάξεις της Βιόλας, Βιολοντσέλου και Κοντραμπάσου κάτω από την εποπτεία Πανεπιστημιακών διεθνούς φήμης και εμβέλειας.

To Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων σχεδιάστηκε και λειτουργεί κάτω από την εποπτεία και καθοδήγηση του βιολινίστα και μουσικοπαιδαγωγού Ματθαίου Καριόλου. Ο κ. Καριόλου, ο οποίος έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία βιολιού σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας όπως επίσης και σε μεγαλύτερα άτομα, χρησιμοποιεί τη δική του προσωπική μέθοδο διδασκαλίας. Οι βοηθοί του κ. Καριόλου οι οποίοι διδάσκουν τα παιδιά σε συστηματική βάση είναι οι: Μενέλαος Μενελάου, Robert Hohvannesyan, Κώστας Δεμιρτζόγλου, Μελίνα Harrer-Κάνθου, Sorin Horlea και Varvara Peneva.

Οι εμφανίσεις του Εργαστηρίου Εγχόρδων έχουν προκαλέσει αίσθηση στο κοινό με την υψηλού επιπέδου ποιότητά τους μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την ίδρυσή του. Μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας του Προγράμματος, δημιουργήθηκε και η ομάδα CyprusYoungStringsSoloists η οποία αποτελείται από εξαιρετικά ταλαντούχα παιδιά. Η ομάδα αυτή, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή Ματθαίου Καριόλου, έχει εμφανιστεί τόσο στην Κύπρο, όσο και σε μεγάλες πρωτεύουσες του εξωτερικού (Βιέννη, Βρυξέλλες, Μόσχα, Ρώμη, Βατικανό), σε γνωστές αίθουσες συναυλιών, με πυκνό ακροατήριο. Με τις εμφανίσεις τους αυτές τα παιδιά της ομάδας κέρδισαν τα ευνοϊκά σχόλια του κοινού και της κριτικής, καθώς και προσωπικοτήτων της μουσικής. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ορισμένα από τα παιδιά αυτά κατόρθωσαν να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα βιολιστικής τέχνης, συγκρινόμενα ευνοϊκά με άλλα παιδιά της ηλικίας τους σε διεθνές επίπεδο”.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










187