Το συντομότερο, την Τετάρτη τα αποτελέσματα για τα Πανεπιστήμια της Κύπρου


Την ερχόμενη Τετάρτη, αν όλα κυλήσουν καλά, αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εισδοχής στα πανεπιστήμια της Κύπρου το ΑΞΙΚ και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Όπως δήλωσε στο Paideia-News η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων Τέρψα Κωνσταντινίδου, ο φετινός φόρτος εργασίας έχει πολλαπλασιαστεί σε σύγκριση με άλλες χρονιές  με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πριν από την Τετάρτη και χωρίς να αποκλείεται αυτή να γίνει ακόμη και Πέμπτη η Παρασκευή.

Ο πρώτος λόγος που καθιστά αδύνατη την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Δευτέρα ή Τρίτη είναι το γεγονός ότι αρκετά σχολεία έστειλαν τα απαιτούμενα στοιχεία τους την Παρασκευή το απόγευμα. Σημειώνεται ότι η καθυστέρηση προκλήθηκε λόγω των αποτελεσμάτων των εξετάσεων των ανεξεταστέων που για πρώτη φορά έγιναν Ιούνιο. Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντινίδου, υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τα οποία θα ζητηθούν διευκρινίσεις τη Δευτέρα.

Επίσης, με την αλλαγή τους συστήματος, ο φόρτος εργασίας της Υπηρεσίας αυξήθηκε υπερβολικά λόγω των πολλών βαθμολογιών που θα πρέπει η Υπηρεσία να δώσει για τον κάθε υποψήφιο εκτός από τη θέση που κέρδισε.

Για παράδειγμα, υπήρχε υποψήφιος δήλωσε ενδιαφέρον για 11 από τα 32 πλαίσια. Μέχρι πέρσι δινόταν ένας κωδικός πρόσβασης. Φέτος, αυτός ο υποψήφιος θα έχει στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας εκτός από τη θέση που εξασφάλισε και μια βαθμολογία σε κάθε πλαίσιο. Έτσι, ο συγκεκριμένος υποψήφιος θα έχει και 11 βαθμολογίες δίπλα από τη θέση που κέρδισε.        




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










154