Το σύστημα διορισμών ήταν το κύριο θέμα στη συνάντηση της Παγκόσμιας Τράπεζας με τους εκπαιδευτικούς


Το σύστημα διορισμών  στην εκπαίδευση ήταν το κύριο θέμα που συζητήθηκε σήμερα στην πρώτη συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων της Παγκόσμιας Τράπεζας, των αρμοδίων του Υπουργείου Παιδείας και των συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ.

Όπως ανέφερε στο Paideia-News η αντιπρόεδρος  της ΟΕΛΜΕΚ, Άλκηστις Βαρνάβα, η σημερινή συνάντηση ήταν η πρώτη και οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Τράπεζας περιορίστηκαν να ακούσουν τις ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Πάντως, στο θέμα του συστήματος διορισμών οι ξένοι αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι θα είναι άδικο οι διορισμοί να γίνονται μόνο κριτήριο τη βαθμολογία τους που θα παίρνουν από γραπτές εξετάσεις. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις τόνισαν ότι δεν είναι προτεραιότητα η αλλαγή του συστήματος  διορισμών, αφού δεν θα υπάρχουν προσλήψεις τα επόμενα χρόνια και ζήτησαν τη θεσμοθέτηση της επιμόρφωσης και βελτίωση του συστήματος αξιολόγησης. Οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Τράπεζας διευκρίνισαν ότι δεν έχουν σχέση με την προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης του κράτους. Στόχος τους, τόνισαν, είναι  αλλά να επιτύχουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα στα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Γεωργίας.

Οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Τράπεζας ζήτησαν από τους εκπαιδευτικούς να τους στείλουν γραπτώς τις απόψεις τους γύρω από τα προβλήματα της κυπριακής εκπαίδευσης, τις οποίες θα συζητήσουν το Δεκέμβριο όταν θα επιστρέψουν στην Κύπρο. Τα τελικά πορίσματα και τις εισηγήσεις τους θα τα ανακοινώσουν τον ερχόμενο Μάρτιο στην τρίτη επίσκεψή τους στην Κύπρο.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










178