Τορναρίτης: Απαράδεκτη η εγκύκλιος της ΠΟΕΔ που απαγορεύει απαγγελίες, χορωδία και θεατρικά


Στην εγκύκλιό της που έστειλε στα σχολεία την περασμένη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, η ΠΟΕΔ αναφέρει:


«Προς όλα τα μέλη

ΘΕΜΑ: Σχολικές Εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα επιθυμούμε να σας κοινοποιήσουμε τα ακόλουθα:

 

  1. 1.Σε προηγούμενη επιστολή είχαμε επεξηγήσει ότι δεν θα γίνουν οι χριστουγεννιάτικες γιορτές ως ένα από τους τρόπους αντίδρασης της ΠΟΕΔ στη μονομέρεια λήψης οικονομικών μέτρων σε βάρος των εκπαιδευτικών. Οι συγκεκριμένες οδηγίες της Οργάνωσης παραμένουν σαφώς σε ισχύ.
  2. 2.Λόγω της ανάγκης πολλών Δημοτικών Σχολείων και Δημόσιων Νηπιαγωγείων για επεξηγήσεις αναφορικά με ενδοσχολικές δραστηριότητες σχετικές με τα Χριστούγεννα διευκρινίζουμε τα ακόλουθα.

(α) Οι διευθύνσεις των σχολείων μπορούν να επιτρέψουν τη διάθεση προς πώληση χριστουγεννιάτικων λαχνών, χριστουγεννιάτικων καρτών, χριστουγεννιάτικων παρασκευασμάτων και άλλα, τα οποία η ΠΟΕΔ σε καμιά περίπτωση δεν είχε συμπεριλάβει στα μέτρα της.

(β) Κατά την κρίση του Διδασκαλικού Συλλόγου η τελευταία ημέρα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων (22/12/2011) ή οποιαδήποτε άλλη μέρα θα μπορούσε να αφιερωθεί στα Χριστούγεννα με την οργάνωση δραστηριοτήτων στο πνεύμα και το παιδαγωγικό νόημα των Χριστουγέννων (κατασκευές, Άγιος Βασίλης, παραδοσιακά έθιμα κ.ά.). Στο πνεύμα αυτό δεν θα πρέπει να γίνουν παρουσιάσεις (απαγγελίες, χορωδία, θεατρικά).

(γ) Σε αυτά τα πλαίσια θα μπορούσε να διοργανωθεί και μικρή φιλανθρωπική αγορά, σε συνεργασία με τους γονείς.

Είμαστε βέβαιοι ότι το σύνολο των συναδέλφων θα μεριμνήσει όπως παραμείνει στο πλαίσιο των οδηγιών της ΠΟΕΔ αυτή τη δύσκολη περίοδο ενώ ισορροπημένα θα προβάλει, στο πνεύμα της σχολικής μονάδας, τα μηνύματα των Χριστουγέννων».

 "Δεν δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις"

 

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση της Επιτροπής Παιδείας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Τορναρίτης ανέφερε πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η εγκύκλιος της ΠΟΕΔ για τις σχολικές εορτές, η αποχή από τις πέραν του σχολικού ωραρίου επιμορφώσεων σεμιναρίων και άλλων και οι σχέσεις ΠΟΕΔ - Συνδέσμου Γονέων.
Ο κ. Τορναρίτης, αναφέροντας ότι σεβόμαστε τις διεκδικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, είτε τις κρίνουμε δίκαιες είτε άδικες, όμως από εκεί και πέρα οι διεκδικήσεις αυτές δεν πρέπει να θυματοποιούν τα παιδιά.
Πρόσθεσε πως δεν δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις για τη σχέση που μπορεί να έχουν οι σχολικοί εορτασμοί με τις οικονομικές απαιτήσεις των δασκάλων και αφού είπε ότι η κοινωνία σήμερα δεν μπορεί να δεχθεί αυτού είδους τις συμπεριφορές, ανέφερε πως «αναμένουμε την απάντηση της ΠΟΕΔ στην έκκληση της Επιτροπής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










367