Τορναρίτης: Ψηλά στις προτεραιότητες του Ν. Αναστασιάδη ο τομέας της Παιδείας


Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, μιλώντας μετά το τέλος της συνάντησης της ΠΟΕΔ με τον υποψήφιο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη  είπε πως συζητήθηκαν το εύρος της οικονομικής κρίσης που έχει κτυπήσει την πατρίδα μας, και θέματα από το φυσικό αέριο μέχρι την ανεργία που έχει πλήξει την Κυπριακή Δημοκρατία και ειδικά τους νέους επιστήμονες.

Όσον αφορά τον τομέα της παιδείας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ο κ. Τορναρίτης, έχει τονίσει ότι βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του. «Άλλωστε η παιδεία-έρευνα-καινοτομία-ανάπτυξη, είναι η μεγαλύτερη άμυνα των μικρών κρατών έναντι της οικονομικής κρίσης», πρόσθεσε.

«Ο κ. Αναστασιάδης έχει πει», συνέχισε, «ότι για κάθε θέμα που εγείρεται θα προτάσσεται πάντοτε ο κοινωνικός διάλογος και μέσα από τον διάλογο θα πετυχαίνουμε τις λύσεις για το καλύτερο του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα που αφορά στα συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία, το πελώριο πρόβλημα που έχει ως απότοκο της η οικονομική κρίση και βρίσκεται έντονα στα σχολεία μας. το πρώτο βήμα που πρέπει να επιχειρήσει η επόμενη Κυβέρνηση είναι να μην συνεχίσει να βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτές όλες τις εικόνες πίκρας και δυστυχίας».

Ο κ. Τορναρίτης καταλήγοντας ανέφερε πως στις 31 Ιανουαρίου θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένα οι προτάσεις του Νίκου Αναστασιάδη όσον αφορά την παιδεία.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










366