Τους 10 αριστεύσαντες στα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα βράβευσε ο Δήμος Πάφου


Ο Δήμος Πάφου βράβευσε χθες τους 10 πρώτους σε επίδοση φοιτητές των προγραμμάτων των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) στην Πάφο. Επίσης πρόσφερε το ποσό των 1000 ευρώ στην Τεχνική Σχολή Πάφου. 
Μιλώντας κατά την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως αυτή πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά και ανταποκρίνεται στους βασικούς στόχους του Δήμου για ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην πόλη, ιδιαίτερα στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης που διανύουμε και των συνεπακόλουθων κοινωνικών προβλημάτων.
Ως Τοπική Αρχή, συνέχισε, που λαμβάνει τα μηνύματα των καιρών και αφουγκράζεται τις ανησυχίες των δημοτών, ιδιαίτερα των νέων, “αισθανόμαστε βαριά την υποχρέωση να πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στη νεολαία μας να λάβει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκει απέναντι της”.
Μέσα από τη σεμνή αυτή τελετή, σημείωσε,  ο Δήμος Πάφου επιθυμεί να απονείμει τον οφειλόμενο έπαινο προς τους άριστους σπουδαστές του ΜΙΕΕΚ και ταυτόχρονα να τονίσει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για συνεχή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δρώμενων της πόλης  μας.
Είπε ακόμη,  πως “η λειτουργία των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προσφορά ευκαιριών εκπαίδευσης και μόρφωσης της νεολαίας μας”.
O Διευθυντής των ΜΙΕΕΚ στην Πάφο Δημήτρης Σφυκτός μιλώντας κατά την εκδήλωση ανέφερε πως σήμερα που η ανεργία μαστίζει τη νεολαία μας, η πράξη αυτή της βράβευσης είναι ένα δείγμα αγάπης, συμπαράστασης και στήριξης στους νέους μας αλλά και στο θεσμό. Ακολούθως ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πάφου, τον Χρύσανθο Σαββίδη Πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Πάφου τον οποίο αποκάλεσε “ πατέρα” των ΜΙΕΕΚ  και όλο το δημοτικό συμβούλιο που με δική τους πρωτοβουλία χορηγούν τα δύο προγράμματα σπουδών με το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ.
Ευχαριστίες εξέφρασε και προς το Διευθυντή Τεχνικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠ Ηλία Μαρκάτζη, τον γενικό επιθεωρητή και γενικό συντονιστή των ΜΙΕΕΚ Α.Ελευθερίου, αναφέροντας πως η διορατικότητα τους και ο εκσυγχρονισμός που τους διακατέχει εισήγαγαν το θεσμό των ΜΙΕΕΚ στην πατρίδα μας.   Τέλος ευχαρίστησε και τον Διευθυντή της Τεχνικής Σχολής Α. Ηλία.
Εξάλλου ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε πως τα ΜΙΕΕΚ προσφέρουν ευκαιρίες στους πολίτες της Κύπρου και ιδιαίτερα στους νέους για απόκτηση, βελτίωση ή αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και δεξιοτήτων, έτσι ώστε να καταστούν ικανότεροι για απασχόληση και συμμετοχή στην αγορά εργασίας.
Οι αριστεύσαντες του Τμήματος Ειδικός αρτοποιός/ ζαχαροπλάστης του 1ου έτους προγράμματος σπουδών είναι η Μαρία Χαραλάμπους  με σύνολο βαθμών 953 , η Θάλεια Συρίμη  με 944.3 βαθμούς , η Χαρούλα Κυριάκου με 926.3  βαθμούς , η Τζούλια Περικλέους με 936,6 βαθμούς και η Χριστίνα Θεοδώρου στο ήθος.
Εξάλλου οι αριστεύσαντες του Τμήματος του 1ου έτους στο πρόγραμμα σπουδών Τεχνικός Βιολογικών Κηπευτικών Καλλιεργειών είναι η Ιωάννα Μαυραντωνίου με σύνολο βαθμών 929,1, ο Παρασκευάς Νικολάου με 877 βαθμούς, η Ρεβέκκα Ανδρέου με 837 βαθμούς , ο Τάσος Δημητρίου με 834,3 βαθμούς και ο Άγγελος Νικολάου με 822,2 βαθμούς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










171