UCLan Cyprus: Διοργανώθηκε Σεμινάριο με θέμα την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα


Στις 27 και 28 Ιουλίου, το πανεπιστήμιο UCLan Cyprus σε συνεργασία με το κέντρο έρευνας ICLAIM (Interdisciplinary Centre for Law, Alternative and Innovative Methods) διοργανώσαν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα το οποίο έλαβε μέρος στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου στην Πύλα.

Με την υποστήριξη της Δρ. Νάταλη Αλκιβιάδου, Λέκτορα του UCLan Cyprus, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και άτομα που δουλεύουν με νέους εξερεύνησαν την μεθοδολογία της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα όπως δημιουργήθηκε από το Συμβουλίου της Ευρώπης σε εγχειρίδια, συμπεριλαμβανομένου του COMPASS (ΠΥΞΙΔΑ), BOOKMARKS και Όλοι Διαφορετικοί Όλοι Ίσοι. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με δραστηριότητες γνωριμίας των συμμετεχόντων και μια διάλεξη με θέμα το νομικό πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Δρ. Αθανασία Χατζηγεωργίου, Επίκουρο Καθηγητή του UCLan Cyprus.

Υπήρχαν συζητήσεις, ομαδικές εργασίες και παρουσιάσεις σε υποθετικά σενάρια και επίκαιρα θέματα σχετικά με την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στον ωφέλιμο αντίκτυπο του εργαστηρίου για την προσωπική τους ανάπτυξη και διεύρυνση των γνώσεών τους καθώς αποτέλεσε κίνητρο για τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες δραστηριότητες.

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Institute for Citizenship, Society and Change και ακολουθείται από ένα συνέδριο που θα λάβει μέρος τον Σεπτέμβρη. Μείνετε συντονισμένοι!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










481