Χαιρετισμός ΔΗΚΙ Καθηγητών με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς


Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου η ΔΗΚΙ Καθηγητών απευθύνει τον εξής χαιρετισμό:
«Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες,  

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών σας απευθύνει εγκάρδιο χαιρετισμό και σας εύχεται καλή χρονιά και κάθε επιτυχία στο δύσκολο και πολύ απαιτητικό έργο που επιτελείτε.
Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους και συναδέλφισσες και δηλώνουμε απερίφραστα την ετοιμότητα και τη προθυμία μας για στήριξή τους στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν. Δυστυχώς η νέα σχολική χρονιά δεν αρχίζει με τις καλύτερες προÜποθέσεις  αφού μεγάλος αριθμός συμβασιούχων συναδέλφων που εργάζονταν τα προηγούμενα χρόνια στο Δημόσιο Σχολείο δεν έχουν ακόμη επαναδιοριστεί, παρόλο που εμείς οι Εκπαιδευτικοί έχουμε αποδεχθεί να συνεισφέρουμεν  ποσοστό της τάξης του 2% από το μισθό μας για να επαναδιοριστούν. Επιπρόσθετα ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που  χαρακτηρίζει τη νέα σχολική χρονιά είναι αυτό της υποστελέχωσης  πολλών Σχολικών Μονάδων από Βοηθούς Διευθυντές λόγω της παγοποίησης 136  θέσεων προαγωγής για τη θέση του Βοηθού Διευθυντή. Δυστυχώς η εξέλιξη αυτή υποβαθμίζει το Δημόσιο Σχολείο και όλοι εμείς οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί που καθημερινά βιώνουμε τα προβλήματα μίας Σχολικής Μονάδας αναμένουμε από το ΥΠΠ να προβεί σε εκείνες τις λύσεις ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν απρόσκοπτα προς όφελος της Δημόσιας Παιδείας.     
Απώλειες περίπου τριών μηνιαίων μισθών
Αντιμετωπίζουμε και φέτος, περισσότερο έντονα, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αφού ο μισθός  μας με τις συνεχείς αποκοπές (από τον Ιανουάριο του 2014 επιβάλλονται νέες αποκοπές ύψους 4%) έχει πλέον συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό που ισοδυναμεί με απώλειες περίπου τριών μηνιαίων μισθών για κάθε εκπαιδευτικό. Η κρατική σύνταξη και το εφάπαξ ποσό για τους συμβασιούχους/έκτακτους εκπαιδευτικούς χάθηκαν με αποτέλεσμα τα συνταξιοδοτικά τους ωφελήματα να βρίσκονται στο κενό. Διαφοροποιήθηκε κατά αρνητικό τρόπο ο υπολογισμός της κρατικής σύνταξης, της σύνταξης των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του εφάπαξ ποσού για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς ενώ δεν υπάρχει καμιά πρόνοια στο Νόμο για το τι θα γίνει σχετικά με τα πιο πάνω για τους εκπαιδευτικούς που θα μονιμοποιούνται μελλοντικά. Τα προβλήματα αυτά είναι πολύ σοβαρά και η σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ οφείλει, χωρίς χρονοτριβή,  να  ενεργήσει προς κάθε κατεύθυνση για επίλυση των προαναφερθέντων εκκρεμοτήτων. Οφείλει επίσης η σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, μεταξύ άλλων, να απαιτήσει   αποπαγοποίηση των 136 θέσεων Βοηθών Διευθυντών και αποπαγοποίηση των μόνιμων θέσεων για απλούς καθηγητές,
Αγ. Συνάδελφοι, επανερχόμενοι στο θέμα της οικονομικής κρίσης, είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι οι ευθύνες για τα οικονομικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν και οδήγησαν τον τόπο μας στη χρεωκοπία οφείλονται  στους  πολιτικούς,  τραπεζίτες και επιχειρηματίες. Αναμένουμε και απαιτούμε από τη σημερινή Κυβέρνηση να  διερευνήσει σε βάθος, το συντομότερο δυνατόν,  όλες τις περιπτώσεις των ατόμων που εμπλέκονται σε οικονομικές ατασθαλίες και σκάνδαλα, και χωρίς να κουκουλωθεί καμία υπόθεση  οι ένοχοι να οδηγηθούν στη φυλακή.
 Τέλος η ΔΗΚΙ τονίζει ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για βελτίωση των   συνθηκών εργασίας καθηγητών και μαθητών και για αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.  Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς σας ευχόμαστε και πάλι καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο σας για το καλό των μαθητών μας, της Δημόσιας Παιδείας και του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα».                                                                              




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










176