Χωρίς υπερβολές… με τη γλώσσα των αριθμών


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Η έγκριση του προϋπολογισμού για το 2017, αλλά και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (πριν λίγο καιρό) για παροχή στην εκπαίδευση μόνιμων οργανικών θέσεων, έχει ουσιαστικά οριστικοποιήσει το σκηνικό αναφορικά με τις μονιμοποιήσεις εκατοντάδων συναδέλφων στη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση. Σημειωτέον ότι το παρόν άρθρο αφορά μόνο μονιμοποιήσεις και όχι τους διορισμούς, μιας και αυτοί είναι όντως αυξημένοι τα τελευταία χρόνια, παρόλο που δεν υπήρχαν πολλές και μαζικές αφυπηρετήσεις.

Συγκεκριμένα, εν μέσω της (τουλάχιστον προβληματικής) απόφασης της τότε Βουλής για το Νέο Σχέδιο Διορισμών στην Εκπαίδευση, είχε αναφερθεί ότι θα δίνονταν 700 συνολικά μονιμοποιήσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση).

Οι μονιμοποιήσεις αυτές, όπως είχαν υπολογιστεί με τα δεδομένα της τότε εποχής (είχε γίνει αναφορά σε «ενδεικτική κατανομή»), θα προέρχονταν από τις αναμενόμενες αφυπηρετήσεις ή/και προαγωγές, και θα συμπληρωθούν με τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων(βλ. σχετικό πίνακα, ο οποίος είδε τότε το φως της δημοσιότητας (φωτοτυπία κάτω).  

Σήμερα, τρεις χρονιές μετά, ήρθε η ώρα του απολογισμού για τι έγινε όσον αφορά τις μονιμοποιήσεις; Δόθηκαν όντως οι 700 θέσεις;

Ας δούμε τους αριθμούς κατά χρονιά και κατεύθυνση:

ΧΡΟΝΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ

ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΗ

ΣΥΝΟΛΟ

2015 *

59

49

4

112

2016 **

166

104

54

324

2017 (με επιφύλαξη)***

143

83

54

280

ΣΥΝΟΛΟ:

368

236

112

716

*Ο αριθμός των θέσεων όπως ανακοινώθηκαν από την ΕΕΥ στις 7/8/15

** Ο αριθμός των θέσεων όπως ανακοινώθηκαν από την ΕΕΥ στις 12/7/16

***Ο αριθμός ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ να είναι 143 Δημοτική, 54 Ειδική και 83 Προδημοτική. Είναι το άθροισμα θέσεων από νέες οργανικές θέσεις και συνεπακόλουθες θέσεις από αφυπηρετήσεις ή/και προαγωγές.

 

Συνολικά, λοιπόν, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ πως μέχρι και την 01/09/2017, θα έχει ολοκληρωθεί η μονιμοποίηση συνολικά 716 ατόμων, γεγονός που εξασφαλίζει και στην πράξη εκατοντάδες συναδέλφους.

Στόχος τώρα είναι, ακολουθώντας πάντοτε υπεύθυνη και σοβαρή προσέγγιση, να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε θετικές εξελίξεις και στο μέτωπο της πραγματικής εξασφάλισης και κατοχύρωσης των υπόλοιπων συμβασιούχων και αντικαταστατών μας.

 Η ΠΟΕΔ κάνει μια πολύ συντεταγμένη και πολύπλευρη προσπάθεια προς την επίτευξη του στόχου αυτού έχοντας για βασικό της όπλο, τη στήριξη και δράση της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Μαζί κάνουμε τη διαφορά!

*Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης

Αντιπρόεδρος Διδασκαλικής Κίνησης ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










469