Χρ. Χριστοφίδης: Ανεπαρκή τα μέτρα Αναστασιάδη για στήριξη των ευάλωτων ομάδων στην παιδεία


 Ανεπαρκή χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης  τα μέτρα που εξήγγειλε για την παιδεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Αναφέρει σε σημερινή δήλωση του ο κ. Χριστοφίδης:

«Οι νέοι και οι νέες μας, τα παιδιά μας, αποτελούν την πλέον ευάλωτη και ευαίσθητη ηλικιακά ομάδα του πληθυσμού. Ο κ. Αναστασιάδης εξήγγειλε μέτρα για στήριξη των ευάλωτων ομάδων, τα οποία ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον τομέα της παιδείας είναι ανεπαρκή. Ασκώντας το ρόλο μας ως δημιουργική αντιπολίτευση, θέλοντας να συμβάλουμε ουσιαστικά στη στήριξη των νέων και των παιδιών μας, διαμορφώσαμε ένα πακέτο προτάσεων τις οποίες χθες καταθέσαμε στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού. Αυτές οι προτάσεις είναι συγκεκριμένες, υλοποιήσιμες και με εισηγήσεις από πού μπορούν να εξευρεθούν τα αναγκαία κονδύλια. Στηρίζονται στο δεδομένο ότι μετά τη συμφωνία Αναστασιάδη- Γιούρογκρουπ έχει διαμορφωθεί μια εντελώς καινούρια κοινωνική πραγματικότητα. Αυτή η καινούρια κοινωνική πραγματικότητα επιβάλει επανακαθορισμό προτεραιοτήτων.
Οι εισηγήσεις μας είναι αποτέλεσμα ενός ζωντανού διαλόγου με πρόσωπα και φορείς της κοινωνίας που εξειδικεύονται σε σχετικούς τομείς: πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς, τεχνοκράτες και ασφαλώς νέους και νέες. Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις αυτές θα εξεταστούν σοβαρά από το Υπουργείο Παιδείας και θα υλοποιηθούν για το καλό της νέας γενιάς του τόπου. Οι προτάσεις αυτές θα αποσταλούν και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για ένα ειλικρινή διάλογο και κοινές πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση της νέας κοινωνικής πραγματικότητας, ιδιαίτερα στο κρίσιμο εθνικό κεφάλαιο της Παιδείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










354