Χρ. Χριστοφίδης: Να επανεξεταστεί η απόφαση για κλείσιμο του δημοτικού και νηπιαγωγείου του Κάμπου


Ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης με δήλωσή του ζητά την επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου του Κάμπου:  «Απευθύνουμε για ακόμη μια φορά έκκληση στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να επανεξεταστεί η απόφαση για κλείσιμο του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου στον Κάμπο. Τόσο κατά τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής όσο και με τις επαφές μας με τους κατοίκους του χωριού βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η κατ’ εξαίρεση λειτουργία του σχολείου θα αποτελέσει ουσιαστικό και συμβολικό στήριγμα για τους κατοίκους. Απευθυνόμαστε στις ευαισθησίες του αρμόδιου Υπουργείου και πιστεύουμε ότι έστω και την υστάτη το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει.

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να αναλάβει μια συγκροτημένη προσπάθεια ούτως ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με το δημοτικό σχολείο του Κάτω Πύργου και οι μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις τους. Η επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να γίνει με επίδειξη σεβασμού στις ιδιαιτερότητες της ακριτικής αυτή περιοχής και στα μέχρι σήμερα ισχύοντα.

Από τη δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και να συμβάλλουμε δημιουργικά για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά».  

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










253