Χρ. Χριστοφίδης: Ο υπουργός Παιδείας να δώσει τις νέες θέσεις του ΔΝΤ, αν υπάρχουν


 Ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΑΚΕΛ με γραπτή δήλωση του ζητά από τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζο όπως  δώσει τις νέες προτάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την εκπαίδευση, αν υπάρχουν.

Αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Χριστοφίδης:

«Κατά την πρόσφατη συνάντησή μας με τον Υπουργό Παιδείας, αφού εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας για τις καταστροφικές προτάσεις του ΔΝΤ, πήραμε την απάντηση ότι το αρχικό έγγραφο αποσύρθηκε και έχει κατατεθεί καινούριο έγγραφο από μέρους του ΔΝΤ. Η ίδια απάντηση δόθηκε και στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής η οποία ομόφωνα ζήτησε να κατατεθούν οι νέες προτάσεις. Μέχρι σήμερα ο Υπουργός Παιδείας δεν έχει αποστείλει κανένα έγγραφο για ενημέρωσή μας. Δεν έχει ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις και την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για το σημαντικότερο θέμα που πρέπει να απασχολεί την Παιδεία του τόπου: τις καταστροφικές, ισοπεδωτικές προτάσεις του ΔΝΤ.

Είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε σήμερα και δημόσια τον Υπουργό Παιδείας να ξεκαθαρίσει αν υπάρχουν καινούριες προτάσεις του ΔΝΤ για την εκπαίδευση και αν υπάρχουν, αυτές να δοθούν άμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Εμείς ζητούμε τη διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των γονιών, των νέων μας και των πολιτικών δυνάμεων για να μπορέσουμε, όλοι μαζί, να αναχαιτίσουμε συντριπτικά για την Παιδεία μέτρα μετά τη συμφωνία Αναστασιάδη- Γιούρογκρουπ. Η απαιτούμενη συναίνεση στο εθνικό κεφάλαιο της Παιδείας εξαρτάται πρώτιστα από τον Υπουργό.

Ανησυχία για μη επαναδιορισμό το Σεπτέμβρη σημαντικού αριθμού εκπαιδευτικών.

Ενώ στο μνημόνιο έχει γίνει ρύθμιση με περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών με στόχο να μην μείνει αδιόριστος κανένας συμβασιούχος τη νέα χρονιά, στόχο με τον οποίο εμείς συμφωνούμε, μια σειρά από νέα μέτρα τα οποία φέρεται να υιοθετεί ο Υπουργός Παιδείας δημιουργούν σοβαρό κίνδυνο να παραμείνουν τελικά αδιόριστοι σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών τόσο στη δημοτική όσο και στη Μέση εκπαίδευση. Εμείς θέλουμε έγκαιρα να προειδοποιήσουμε για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο. Νέα μέτρα τα οποία έχουν υιοθετηθεί, όπως η μείωση του χρόνου που ένας εκπαιδευτικός αφιερώνει σε ένα μαθητή στην Ειδική Εκπαίδευση, οι αλλαγές στα εσπερινά λύκεια, η κατάργηση ειδικών προγραμμάτων και η κατάργηση των ωρών των οικολογικών σχολείων και ιδιαίτερα η νομοθεσία για παγοποίηση των προαγωγών που επέβαλαν ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, στερούν από το εκπαιδευτικό σύστημα σημαντικό αριθμό θέσεων.

Ιδιαίτερα η νομοθεσία την οποία εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για παγοποίηση των προαγωγών δημιουργεί ήδη σημαντικές δυσλειτουργίες στο εκπαιδευτικό σύστημα, με κίνδυνο σε ορισμένες ιδιαίτερα βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος να δημιουργηθεί το Σεπτέμβρη διοικητικό χάος.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δράσει έγκαιρα για να υπάρξει αποτροπή τόσο του να μείνουν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί όσο και να δημιουργηθεί διοικητικό κενό




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










289