Χριστοφίδης: Το ΑΚΕΛ διαφωνεί με τη διάλυση του ΙΔΑΒΕΠ. Θα εγγράψει θέμα στη Βουλή


  Me γραπτή δήλωσή του, ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης  εκφράζει «την εντονότατη διαφωνία και απαρέσκειά για την απόφαση του Υπουργού Παιδείας να διαλύσει το Ίδρυμα Διαχείρισης Απογευματινών και Βραδινών Επιμορφωτικών Προγραμμάτων και να εργοδοτεί πλέον εκατοντάδες εργαζόμενους με τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών».

Ο κ. Χριστοφίδης σημειώνει ότι «η εργοδότηση όλων αυτών των ανθρώπων με τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών θα φέρει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στις συνθήκες εργοδότησης και στα δικαιώματά τους».

Και προσθέτει:

«Η ίδρυση του ΙΔΑΒΕΠ κρίθηκε αναγκαία πέρσι όταν η Γενική Λογίστρια του κράτους επεσήμανε αδυναμίες στη μέχρι τότε διαδικασία εργοδότησης. Η ίδρυση του ΙΔΑΒΕΠ ήταν η καλύτερη υπό τις περιστάσεις λύση.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει αμέσως την απόφασή του και να μπει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το ΑΚΕΛ θα εγγράψει το θέμα προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Παιδείας. Εκφράζουμε τη στήριξη και τη συμπαράστασή μας στις εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στο ΙΔΑΒΕΠ που αγωνίζονται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










311