Ύμνο για τη Λευκωσία έγραψαν μαθητές δημοτικού


Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού, που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου 2016 στην Πύλη Αμμοχώστου, παρουσιάστηκε σε πρώτη εκτέλεση ζωντανά με συμμετοχή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Μείζονος Λευκωσίας το τραγούδι με θέμα: «Λευκωσία Αγαπημένη», σε στίχους που έγραψαν τα παιδιά.

Την μουσική επένδυση των στίχων επιμελήθηκε ο μουσικοσυνθέτης ΕυθύβουλοςΘεοχάρους. Το τραγούδι ερμήνευσε η Έλενα Παπαπαναγιώτου.

Την εκδήλωση που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, προβολές, θεατρική και μουσική παράσταση και διαδραστικό παιγνίδι, χαιρέτισε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ενώ παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας Γιάννης Οικονομίδης.

Η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής, ΛεώνηΟρφανίδουευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, το  Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την Σχολική Εφορεία Λευκωσίας.

Στη συνέχεια κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου παρουσίασε με ένα βιολί, ένα κοντραμπάσο και ένα αφηγητή τρεις πρωτότυπες μουσικές με θέμα: «Ένας ήχος που χάθηκε, ένας ταύρος, ένας λαγός και μια χελώνα».

Παράλληλα, ο Δήμος Λευκωσίας διοργάνωσε και άλλες εκδηλώσεις με θέμα: «Ανακαλύπτω και Δημιουργώ για την Πόλη μου», οι οποίες περιελάμβαναν δωρεάν ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε Μουσεία και Πολιτιστικούς χώρους με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία, τα ήθη, παραδόσεις και γενικά τον πολιτισμό της Λευκωσίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










156