Υπ. Οικονομικών: Απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν οι εργαζομενοι στο δημόσιο


Το κράτος θα κηρύξει στάση πληρωμών τις επόμενες μέρες αν δεν εξασφαλιστούν οι πρόσθετες χρηματοδοτικές του κράτους μέχρι το τέλος του έτους με δανεισμό από τους ημικρατικούς οργανισμούς, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

 

«Αν δεν εξασφαλιστούν αυτές οι πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες θα μιλάμε για στάση πληρωμών του κράτους τις επόμενες μέρες», είπε αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο θα συμπαρασύρει και τους ημικρατικούς οργανισμούς, αφού θα υποβαθμιστεί το κράτος σε επίπεδο επιλεκτικής χρεοκοπίας και οι εγγυήσεις του κράτους προς τους ημικρατικούς καταργούνται.

Ζήτησε από όλους να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να προβούν στη χρηματοδότηση του κράτους.

Ο κ. Πατσαλίδης είπε επίσης ότι οι όποιες εναλλακτικές επιλογές που υπήρχαν για χρηματοδότηση είτε εξαντλήθηκαν είτε δεν μπορούν πλέον να υλοποιηθούν.

Ερωτηθείς για τις επιπλέον ανάγκες του κράτους με το νέο έτος και μέχρι την καταβολή της πρώτης δόσης από την Τρόικα, ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε ότι από 21 Ιανουαρίου και εφόσον εγκριθεί το μνημόνιο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανόν να δέχεται κρατικά ομόλογα για άντληση χρημάτων.

Αναφερόμενος στο ύψος των αναγκών του κράτους μέχρι το τέλος του έτους είπε ότι ήταν 420 εκ. και η διαφορά των 180 εκ έχει εξασφαλιστεί από άλλες εσωτερικές πηγές. Το ύψος των αναγκών αυτή τη στιγμή ανέχεται περίπου στα 250




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










207