Υπ. Οικονομικών: Προτεραιότητα στην προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών


Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης τόνισε τη σημασία, που δίδεται ιδιαίτερα στον τομέα της ανάπτυξης της Εκπαίδευσης για ανάδειξη της Κύπρου ως εκπαιδευτικό κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης και την προτεραιότητα που δίνεται στην προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών, σε συνάντηση που είχε με τα μέλη του Δ.Σ. του  Επιχειρηματικού Οργανισμού των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC).
Σε ανακοίνωση του  Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (ΕΒΕΛ) αναφέρεται ότι φιλοξενεί για πρώτη φορά στη Λευκωσία την Ολομέλεια του ΔΣ των Μελών του οργανισμού, σημειώνοντας ότι στη συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ οι αντιπρόσωποι από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία καθώς και για την προσπάθεια της Κυβέρνησης να τοποθετήσει τη Λευκωσία στον Ευρωπαϊκό Χάρτη, ως ένα ελκυστικό κέντρο αναφοράς που παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε  ακαδημαϊκό επίπεδο.

Κύριος στόχος του Επιχειρηματικού Οργανισμού των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC)  είναι η προώθηση συνεργασιών σε ότι αφορά την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των πρωτευουσών. Ο ρόλος του Οργανισμού θεωρείται πολύ σημαντικός και αξιόλογος στην Ευρώπη, αφού ασχολείται με θέματα, προβλήματα και προκλήσεις που έχουν επιπτώσεις στις πρωτεύουσες όπως η οικονομία, τα αναπτυξιακά έργα, η μετανάστευση, η εκπαίδευση, η ανεργία, ο τουρισμός κ.α.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter357