Υπ. Παιδείας προς εκπαιδευτικούς Λαπήθου: Η Κυβέρνηση Χριστόφια συνεχίζει ακούραστα


Αυτό ανέφερε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση με τίτλο: «Απόδοση τιμής στους εκπαιδευτικούς του Ελληνικού Γυμνασίου Λαπήθου» που έγινε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Παιδείας ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά, τιμή αλλά και συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να απευθύνω χαιρετισμό στην εκδήλωση απόδοσης τιμής στους εκπαιδευτικούς του Ελληνικού Γυμνασίου Λαπήθου.

Με την ευκαιρία αυτή εκφράζω τα θερμά συγχαρητήριά μου στους Δημάρχους Λαπήθου και Καραβά, στα μέλη των δύο Δημοτικών Συμβουλίων καθώς και τις Σχολικές Εφορείες και τα Προσφυγικά Σωματεία Λαπήθου και Καραβά, που παρά τον πόνο και την πίκρα του ξεριζωμού, συνεχίζουν με τις ποικίλες πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις να κρατούν άσβεστη τη μνήμη της αγαπημένης πατρώας γης.

Τιμούμε τους εκπαιδευτικούς

Σήμερα τιμούμε τους εκπαιδευτικούς, τους Δασκάλους του Ελληνικού Γυμνασίου Λαπήθου, μορφές που δε σκιαγραφούνται εύκολα. Πληθωρικοί καθώς ήταν στην προσφορά και το έργο τους, δε χωράνε σε ένα ολιγόλεπτο χαιρετισμό. Μορφές με μοναδικό ήθος, συγκροτημένες προσωπικότητες που χαρακτηρίζονται από ανθρωπιά, ανιδιοτέλεια και αφοσίωση στο λειτούργημα που επιτελούσαν και επιτελούν. Η ευαισθησία, το ενδιαφέρον και προπάντων η αγάπη των εκπαιδευτικών, αποτελούν πρότυπο για τους νέους και σταθερό σημείο αναφοράς, όχι μόνο κατά τα μαθητικά χρονιά, αλλά συχνά για ολόκληρη τη μετέπειτα πορεία τους.

Το Ελληνικό Γυμνάσιο Λαπήθου αποτελούσε τότε κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ανθεστήρια, παραστάσεις αρχαίου θεάτρου, εθνικές εκδηλώσεις, αθλητικούς αγώνες. Ήταν η καρδιά των πόλεων της Λαπήθου και Καραβά που παλλόταν κάπου ανάμεσά τους και πάνω στον κύριο δρόμο που ένωνε δύο φιλοπρόοδες κοινότητες. Ολόκληρη η περιοχή άκμαζε οικονομικά και πολιτιστικά. Το γυμνάσιο αποτελούσε φωτεινό φάρο γνώσης, έπλαθε χαρακτήρες και ετοίμαζε τους αυριανούς πολίτες.

Συνεχίζει ακούραστα

Η κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια συνεχίζει ακούραστα και με επιμονή να εργάζεται για μια δίκαιη, αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση του κυπριακού ζητήματος, η οποία θα δημιουργήσει τις συνθήκες για ασφαλή επιστροφή των προσφύγων στις κατεχόμενες περιοχές. Η επανένωση του νησιού θα δημιουργήσει νέες προοπτικές. Εκδηλώσεις όπως η σημερινή καταδεικνύουν ότι ο λαός μας δε συμβιβάζεται με τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής και ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται, να διεκδικεί το σεβασμό και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.

 

Με αφορμή την εκδήλωσή σας ξανάρχονται στη μνήμη μας όλες αυτές οι εκδηλώσεις του Ελληνικού Γυμνασίου Λαπήθου και ευχόμαστε σε μια προσδοκώμενη λύση του κυπριακού προβλήματος και επανένωση του νησιού μας, το άστρο αυτό των μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων και προσφορών του Γυμνασίου σας να αναλάμψει στα σχολεία ολόκληρης της Κύπρου πια.

Τελειώνοντας, δράττομαι της ευκαιρίας που μου δίνεται από το βήμα της εκδήλωσής σας για να αναφερθώ και να απευθύνω θερμούς χαιρετισμούς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Κύπρου, αφού και η αυριανή μέρα, η 5η Οκτωβρίου, γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών. Η αναγνώριση του έργου που επιτελείται με την αφιέρωση αυτής της μέρας, αποτελεί την καλύτερη δικαίωση για τους εκπαιδευτικούς που ολοκλήρωσαν τα διδακτικά τους καθήκοντα και οπλίζει με δύναμη και ενεργητικότητα αυτούς που ακόμη μάχονται καθημερινά στο πεδίο της εκπαίδευσης εφοδιάζοντας τα παιδιά μας με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

Η προσφορά σας αναγνωρίζεται και εκτιμάται.

Αγαπητοί και αγαπητές εκπαιδευτικοί, έχετε ταχθεί να μεταδώσετε γνώσεις, να καλλιεργήσετε δεξιότητες και να διαμορφώσετε συνειδήσεις, ετοιμάζοντας τους αυριανούς πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η προσφορά σας, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, από την προδημοτική μέχρι και την πανεπιστημιακή βαθμίδα, αναγνωρίζεται και εκτιμάται. Είναι μια σημαντική και πολύτιμη προσφορά προς τα παιδιά και τους νέους μας, που είναι ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε ως τόπος και ως λαός. Οφείλουμε όλοι να σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα μας προσφέρετε και συνεχίζετε να προσφέρετε.

Εκφράζω και πάλι τα θερμά μου συγχαρητήρια στους διοργανωτές, συγχαίρω τους υπηρετήσαντες εκπαιδευτικούς του ελληνικού γυμνασίου Λαπήθου που τιμούμε σήμερα και εύχομαι κάθε επιτυχία στην εκδήλωσή σας. Σας διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα είναι πάντοτε θερμός συμπαραστάτης στο έργο σας».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










201