Υπ. Παιδείας στο paideia-news Οι αδιόριστοι, η μικτή γύμναση και η μηχανοργάνωση


-Από την αρχή της χρονικής περιόδου αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα με τους αδιόριστους. Υπάρχει προοπτική να απορροφηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου;

-Μέχρι το τέλος του χρόνου όχι, δεν υπάρχει αυτή η προοπτική. Πρέπει να πω ότι έχω στεναχωρηθεί και για ορισμένα ζητήματα, τα οποία θεωρώ άδικα. Επειδή, δυστυχώς, αυτά προνοούν οι κανονισμοί. Πολλές φορές μπορεί να είναι διαφανείς και κοινά αποδεκτοί, αλλά να μην είναι και οι πιο δίκαιοι.
Ένα κομμάτι από τον αρχικό μου προβληματισμό, το είδα με ευχαρίστηση να ικανοποιείται ως αίτημα από τον υπουργό Οικονομικών. Δηλαδή: Δεν ισχύουν οι 30 μήνες στους αδιόριστους, όπου σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου θεωρούνται αορίστου χρόνου και έχουν τα διάφορα ωφελήματα. Αυτό με είχε προβληματίσει. Έναν άνθρωπο που τον χρησιμοποιείς για ένα μέχρι και πέντε χρόνια ως εκπαιδευτικό, όταν πάει στην επόμενη χρονιά, ξεκινά και πάλιν από την αρχή, από τον κατάλογο διοριστέων, ρωτώντας η Επιτροπή, ποιος αποδέχεται και ποιος δεν αποδέχεται το διορισμό.
Αν εσύ, για παράδειγμα, πέρσι και όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν αποδεχόσουν το διορισμό και εγώ αποδεχόμουν και εργαζόμουν για 5-6 χρόνια, αλλά αυτή τη χρονιά αποδέχτηκες και μια είναι η θέση, θα έχεις προτεραιότητα σε σύγκριση με μένα.

Προϋπηρεσιακή
Επίσης με έχει προβληματίσει με ποιο τρόπο γίνεται ο σχεδιασμός, ακόμη και γι’ αυτούς που κάνουν την προϋπηρεσιακή κατάρτιση. Ίσως τα ζητήματα περιπλέκονται περισσότερο με την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 63ο από την επόμενη χρονιά. Όμως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι με πολλή προσοχή και πολλή σχεδιασμό θα δούμε τις πραγματικές ανάγκες. Αυτές τις πραγματικές ανάγκες, δεν τις δημιουργούμε απλά για να αυξήσουμε τον αριθμό των διορισμών, αλλά στα πλαίσιο της μεταρρύθμισης, κάνουμε σωστούς και επιστημονικούς σχεδιασμούς.
Ταυτόχρονα, προσπαθούμε ν’ αμβλύνουμε το πρόβλημα που προκύπτει με τους αδιόριστους. Όπως για παράδειγμα, με την εξαγγελία που είχα κάνει- παρ’ όλο που δεν είχα την αναμενόμενη ανταπόκριση από πλευράς των οργανώσεων και το θεωρώ άδικο. Μιλώ για την πρόταση που έκανα, βάσει της οποίας, στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και στα Επιμορφωτικά Κέντρα θα έχουν προτεραιότητα οι αδιόριστοι. Μπορεί με αυτή την πρόταση να μη λυθεί το πρόβλημα των αδιόριστων. Είναι όμως ένα μέτρο, που έρχεται πραγματικά να στηρίξει αυτούς τους εκπαιδευτικούς .
Επομένως, υπάρχει μια γενική έγνοια για να προσεγγίσουμε το πρόβλημα με πολλή διάθεση, για να μην επαναληφθούν τα φετινά ζητήματα που τρέχαμε την τελευταία στιγμή να τα’ αντιμετωπίσουμε.

Μηχανογράφηση
Για τον καλύτερο σχεδιασμό, έχω ζητήσει, την απόσπαση κάποιων ατόμων, τα οποία θ’ ασχοληθούν με την μηχανοργάνωση και τη μηχανογράφηση του τρόπου στελέχωσης. Αυτό για να μην έχουμε αυτά τα ζητήματα που προκύπτουν λόγω των πιο απηρχαιωμένων μεθόδων με τις οποίες γίνεται μέχρι σήμερα η στελέχωση. Εύχομαι να έχουμε καλά αποτελέσματα και τουλάχιστον να επιλύσουμε το όλο πρόβλημα, σε ένα ικανοποιητικό βαθμό.

Η μικτή γύμναση
Πρόσφατα είχα και τους γυμναστές, όπου εκεί φάνηκε ότι αν γινόταν ποιο σωστή πρόβλεψη στην κατά φύλο κατανομή των μαθητών στα τμήματα, με αποτέλεσμα να έχουμε προβλήματα με τη μικτή γύμναση, που ως γνωστό δεν εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Κάποτε όμως υποχρεωνόμαστε να κάνουμε μια παρέκκλιση. Όμως, αν γίνεται πιο σωστός ο σχεδιασμός από την αρχή, θα αντιμετωπίζονται αυτά τα προβλήματα σε μεγάλο βαθμό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










192