ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο στάσης πληρωμών


Το Υπουργείο Οικονομικών με σημερινή του ανακοίνωση σημειώνει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, καθώς η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει όλες τις τρέχουσες χρηματοδοτικές της ανάγκες.

"Σε σχέση με δημοσιεύματα στον εγχώριο τύπο για επικείμενη στάση πληρωμών από την Κυπριακή Δημοκρατία, το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να ανακοινώσει ότι η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει όλες τις τρέχουσες χρηματοδοτικές της ανάγκες και δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο ΓΔ του ΥΠΟΙΚ Χρίστος Πατσαλίδης είχε δηλώσει ότι αν δεν εξασφαλιστούν οι τρέχουσες ανάγκες του δημοσίου τότε θα μιλάμε για στάση πληρωμών στις επόμενες μέρες.

Ωστόσο, οι ανάγκες αυτές καλύφθηκαν αφού χθες το απόγευμα οι Διαχειριστικές Επιτροπές των Ταμείων Συντάξεων της ΑΗΚ και τις Cyta παραχώρησαν στην Κυβέρνηση δάνεια συνολικού ύψους €200 εκ., ενώ η Αρχή Λιμένων είχε αποφασίσει να παραχωρήσει δάνειο 38 εκ. ευρώ από το αποθεματικό της.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










187