Υποτροφία σε αποφοίτους Λυκείων, Τεχνικών και ιδιωτικών σχολείων Μέσης


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προκηρύσσει τη χορήγηση μίας υποτροφίας σε απόφοιτους Λυκείων, Τεχνικών Σχολών ή Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, με καταγωγή από τo Στρόβολο. Η συγκεκριμένη υποτροφία, που προέρχεται από το κληροδότημα Λουκή και Αθανασίας Χαπέα, θα είναι διάρκειας ενός έτους, και θα καλύπτει το πρώτο Ανώτερο Δίπλωμα Σπουδών ή Πτυχίο σε οποιανδήποτε χώρα και οποιονδήποτε κλάδο σπουδών. Το ετήσιο ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στις €2000.

Α. Απαιτούμενες προϋποθέσεις και προσόντα των αιτητών.

1.         Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν μόνο απόφοιτοι Λυκείων, Τεχνικών Σχολών ή Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης που να είναι μόνιμοι κάτοικοι Στροβόλου τα τελευταία 17 χρόνια και που άρχισαν τις σπουδές τους το 2012.

  1. Οι αιτητές θα πρέπει να έχουν Κυπριακή υπηκοότητα και να είναι μέλη της Ελληνικής κοινότητας.
  2. Οι αιτητές θα πρέπει να έχουν διαγωγή κοσμιοτάτη.

4.         Ελάχιστη βαθμολογία στο απολυτήριο Λυκείου ή Τεχνικής Σχολής 18½ ή για απόφοιτους Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης αντίστοιχη επιτυχία σε αριθμό θεμάτων του Γενικού Πιστοποιητικού Εκπαίδευσης στο προχωρημένο επίπεδο (τουλάχιστον 3 G.C.E.A.L. με βαθμό Α και 1 G.C.E.A.L. με βαθμό Β).

5.         Οι αιτητές πρέπει να έχουν εξασφαλίσει θέση σε αναγνωρισμένο Ανώτερο ή Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Κύπρου ή του εξωτερικού που να οδηγεί τουλάχιστο σε Ανώτερο Δίπλωμα Σπουδών διάρκειας φοίτησης τριών ετών.

Β. Απαιτούμενα έντυπα και πιστοποιητικά για υποβολή αίτησης.

1.         Ειδικός τύπος αίτησης.

2.         Απολυτήριο Λυκείου ή Τεχνικής Σχολής ή αναγνωρισμένου Ιδιωτικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης. Για απόφοιτους Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης που δεν δίνουν απολυτήριο, επιτυχία σε αριθμό θεμάτων του Γενικού Πιστοποιητικού Εκπαίδευσης στο προχωρημένο επίπεδο A.L. (G.C.E.A.L.).

3.         Πιστοποιητικό που να βεβαιώνει τη διαγωγή του αιτητή από το Σχολείο που αποφοίτησε.

4.         Βεβαίωση εξασφάλισης θέσης σε Ανώτερο ή Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Κύπρου ή του εξωτερικού που να οδηγεί τουλάχιστο σε Ανώτερο Δίπλωμα Σπουδών διάρκειας φοίτησης τριών ετών.

5.         Πιστοποιητικά επιτυχίας σε εξετάσεις (π.χ. LCCI, SAT, GCE, TOEFL).

6.         Βραβεία / αριστεία ή άλλες διακρίσεις, αν υπάρχουν.

7.         Πιστοποιητικό που να βεβαιώνει την καταγωγή του αιτητή (πιστοποιητικό γεννήσεως, προσφυγική ταυτότητα, βεβαίωση Δήμου/Κοινότητας κ.λπ.). Η βεβαίωση Δήμου/Κοινότητας πρέπει να πιστοποιεί ότι ο αιτητής είναι μόνιμος κάτοικος Στροβόλου τα τελευταία 17 χρόνια.

Σημείωση: Τα πιο πάνω πιστοποιητικά γίνονται δεκτά σε πιστοποιημένα φωτοαντίγραφα.

Έντυπα αιτήσεως διατίθενται από:

α) Τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Γωνία Κίμωνος και Θουκυδίδου, Ακρόπολη, 1434 Λευκωσία. Τηλ.: 22800631

β) Τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Γωνία Κίμωνος και Θουκυδίδου, Ακρόπολη, 1434 Λευκωσία. Τηλ.: 22800651

γ) Την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (www.moec.gov.cy)

δ) Τα Γραφεία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής σε όλα τα σχολεία της Κύπρου

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται, ταχυδρομικώς ή με το χέρι, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Γωνία Κίμωνος και Θουκυδίδου, Ακρόπολη, 1434 Λευκωσία (Υπόψη Διευθυντή ΜΤΕΕ)

Σημείωση: Στο φάκελο θα πρέπει απαραίτητα να αναγράφεται η φράση: «Βραβείο Λουκή και Αθανασίας Χαπέα».

Η τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων είναι η 1η Φεβρουαρίου 2013.

Η εξέταση των αιτήσεων θα γίνεται από τη Διαχειριστική Επιτροπή και εφόσον κριθεί αναγκαίο, οι υποψήφιοι μπορεί να κληθούν σε προσωπική συνέντευξη.

Τα κριτήρια επιλογής των υποτροφιών θα είναι η επίδοση και τα προσόντα, δηλαδή:

Η βαθμολογία απολυτηρίου Λυκείου ή Τεχνικής Σχολής, ή (για μαθητές Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης) επιτυχία σε αριθμό θεμάτων του Γενικού Πιστοποιητικού Εκπαίδευσης στο προχωρημένο επίπεδο A.L. (G.C.E.A.L.), και άλλα προσόντα, διακρίσεις ή διπλώματα μετά από παγκύπριες ή ευρωπαϊκές ή διεθνείς εξετάσεις ή διαγωνισμούς.

Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί το Μάρτη του 2013.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










149