Υποτροφίες από το Υπουργείο Ενέργειας για μεταπτυχιακά σε κλάδους σχετικούς με υδρογονάνθρακες


Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι προτίθεται να προσφέρει αριθμό υποτροφιών για μεταπτυχιακά προγράμματα, συνολικού ύψους €200.000, για σπουδές που αρχίζουν το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες. Το μέγιστο ποσό για κάθε υποτροφία ανέρχεται στις €20.000 ανά έτος, και θα καλύπτει δίδακτρα και ένα ποσό για μηνιαίο επίδομα συντήρησης. Οι υποτροφίες θα καλύπτουν μόνο τον απαιτούμενο χρόνο σπουδών, όπως καθορίζεται από την περιγραφή του προγράμματος σπουδών και όχι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις ή επαναλήψεις λόγω μη ικανοποιητικής επίδοσης των φοιτητών.
Σχετικοί κλάδοι σπουδών ορίζονται κλάδοι σε θέματα Υδρογονανθράκων όπως: η Μηχανική Πετρελαίων/Υδρογονανθράκων, η Γεωλογία Πετρελαίων, η Γεωφυσική Πετρελαίων, τα Χρηματοοικονομικά Υδρογονανθράκων, τα Λογιστικά Υδρογονανθράκων και τα Νομικά Υδρογονανθράκων.
Τα κριτήρια επιλογής είναι ακαδημαϊκά με βαρύτητα 80% και κοινωνικοοικονομικά με βαρύτητα 20% και προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση θέσης χωρίς όρους εισδοχής, σε σχετικό κλάδο πανεπιστημιακού ιδρύματος.
Ως τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων έχει καθοριστεί η 30ή Σεπτεμβρίου 2016.
Ο τρόπος υποβολής θα γίνεται με τη συμπλήρωση σχετικής Αίτησης. Οι Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις, καθώς και τα Κριτήρια Αξιολόγησης περιέχονται σε σχετική Ανακοίνωση, η οποία μαζί με την Αίτηση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (www.mcit.gov.cy).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










203