Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεχίζονται τα μέτρα στήριξης προς τους μαθητές των ευάλωτων ομάδων


 Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), ανακοινώνει ότι σταθερά προσηλωμένο στην παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης και ανέλιξης σε όλους τους μαθητές, έκρινε ως απαραίτητη την επέκταση και φέτος του μέτρου της απαλλαγής των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες από την υποχρέωση καταβολής των τελών συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις, καθώς και των τελών έκδοσης Απολυτηρίου και Αποδεικτικού Απόλυσης. Για τον σκοπό αυτό υπέβαλε σχετική πρόταση που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο και προβλέπει τη συμπερίληψη στους μαθητές που δεν θα καταβάλλουν τέλη συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις και τέλη έκδοσης Απολυτηρίου και Αποδεικτικού απόλυσης, τους μαθητές των οποίων οι οικογένειες είναι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος καθώς και αυτούς που λαμβάνουν δωρεάν πρόγευμα. 

Το μέτρο αυτό δίνει τη δυνατότητα στις ευάλωτες ομάδες του μαθητικού πληθυσμού ναμην αποκλειστούν από την περαιτέρω μόρφωσή τους, αλλά και να έχουν ίσεςευκαιρίες με τους υπολοίπους συμμαθητές τους για πρόσβαση στη δημόσια Ανώτερη και ΑνώτατηΕκπαίδευση. Ο μέγιστος αριθμός των τελειόφοιτων μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης που θαεπωφεληθούν από το μέτρο αυτό αναμένεται να φτάσει στους 935(699 μαθητές της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και 236 μαθητές της ΜέσηςΤεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης).  Σημειώνεται ότι μέρος τουκόστους των Παγκύπριων Εξετάσεωνθα καλυφθεί από το ίδιο τοΥΠΠ.

Στο πλαίσιοτης προσπάθειας για περαιτέρω στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και της κοινωνικής συνοχής, θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα στήριξης των μαθητών από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










154