Z. Πουλλή προς «5» τιμηθέντες φιλολόγους: «Ως φωτεινοί οδοδείκτες, συνεχίστε να προσφέρετε στον πολύπαθο τόπο μας»


Παραθέτουμε στη συνέχεια το χαιρετισμό της κ. Πουλλή στην εκδήλωση:

 «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκληση του Συνδέσμου Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων ΣΕΚΦ – ΟΕΛΜΕΚ να χαιρετήσω αυτή την εκδήλωση, στα πλαίσια της οποίας ο Σύνδεσμος θα τιμήσει πέντε καταξιωμένους φιλολόγους της Μέσης Εκπαίδευσης, πέντε πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας. Σας συγχαίρω, φίλοι του ΣΕΚΦ – ΟΕΛΜΕΚ, για την πρωτοβουλία σας και χαιρετίζω την απόφασή σας να καθιερώσετε ως ετήσιο θεσμό αυτές τις τιμητικές εκδηλώσεις. Η αποψινή εκδήλωση είναι η δεύτερη κατά σειράν τιμητική εκδήλωση που οργανώνετε.

Απόψε τιμούμε πέντε εκπαιδευτικούς: την Κλαίρη Αγγελίδου, τον Κώστα Λυμπουρή, την Κίκα Ολυμπίου, τον Νίκο Ορφανίδη και τη Μόνα Θεοδούλου Σαββίδου, που με την πολύχρονη και πολύμορφη προσφορά τους και το πλούσιο πνευματικό τους έργο συνέβαλαν στην αναβάθμιση της πνευματικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας.

Αγαπητοί τιμώμενοι,

Σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, διότι ως ακάματοι, δραστήριοι και πολυπράγμονες, οτρηροί θεράποντες της εκπαίδευσης και της παιδείας, υπηρετήσατε τον Άνθρωπο, σφραγίζοντας ανεξίτηλα την παιδεία του τόπου μας. Υπηρετήσατε επάξια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ως ταλαντούχοι παιδαγωγοί και χαρισματικοί δάσκαλοι, διακριθήκατε σε άλλα υψηλά αξιώματα που σας ανέθεσε η Κυπριακή Δημοκρατία και, ολοκληρώνοντας την ευδόκιμη υπηρεσία σας, υπηρετείτε ακόμη, με πάθος και παρρησία, τον Άνθρωπο, με το ήθος σας και το πλούσιο και ποικιλόμορφο πνευματικό σας έργο. Η αναγνώριση της προσφοράς σας αποτελεί τη μεγαλύτερη δικαίωσή σας. Συνεχίστε να δημιουργείτε και να προσφέρετε, ειδικά σήμερα, που τα πάντα γύρω μας κλυδωνίζονται και αλλοτριώνονται υφιστάμενα τις ποικίλες συνέπειες των ποικίλων κρίσεων. Ως ελληνισμός διάγουμε πολύ δύσκολους καιρούς. Είμαστε όμως αισιόδοξοι. Αν ο άνθρωπος αποκτήσει, ή καλύτερα επαναποκτήσει, τα σωστά αντισώματα, γνωρίζοντας πρώτιστα την ταυτότητα και τις ρίζες του, θα ορθοποδήσει, θα επιβιώσει και θα συμβάλει στη γενικότερη πρόοδο και ευημερία.

Σας εύχομαι πλούσια πνευματική καρποφορία και ακόμη πιο υψηλούς αναβαθμούς στη δημιουργική σας πορεία. Ως φωτεινοί οδοδείκτες, συνεχίστε να προσφέρετε στον πολύπαθο τόπο μας. Εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες μου για το πλούσιο πνευματικό σας έργο, σας διαβεβαιώ ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα συνεχίσει τη στήριξη, ενίσχυση και ανάδειξη της πνευματικής σας δημιουργίας, καθώς και την προβολή και διάδοσή της στο εξωτερικό.

Όμως, εκτενέστερα θα ομιλήσουν, καθιστώντας μας κοινωνούς του έργου και της προσφοράς των τιμωμένων, οι εκλεκτοί φιλόλογοι Μαρία Χατζηνικολάου, Μαρία Συμεωνίδου, Γεώργιος Χατζηκωστής, Γιώργος Μύαρης και Μαρία Περατικού Κοκοράκη».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153