«A Commonwealth for Peace». Διαγωνισμός Έκθεσης της Κοινοπολιτείας 2017


ΤΗΣ ΛΕΛΛΑΣ ΧΑΤΖΗΝΕΣΤΟΡΑ  

Το Royal Commonwealth Society (RCS) διοργανώνει φέτος τον 134 ετήσιο Διεθνή Σχολικό Διαγωνισμό Έκθεσης της Κοινοπολιτείας, με τίτλο “A Commonwealth for Peace” (Μια Κοινοπολιτεία για την Ειρήνη) σε συνεργασία με το Cambridge University Press. To RCS ιδρύθηκε το 1868 και είναι διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα, με έδρα το Λονδίνο. Ο διαγωνισμός συγγραφής έκθεσης (The Queen’s Commonwealth Essay Competition) παρέχει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε χιλιάδες νεαρά πρόσωπα σε χώρες της Κοινοπολιτείας να ασχοληθούν με επίκαιρα θέματα, διεθνούς ενδιαφέροντος και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις σκέψεις τους σε μια παγκόσμια πλατφόρμα κατά τρόπο δημιουργικό. Η Κύπρος είναι μέλος της Κοινοπολιτείας από το 1961.

Το θέμα για το Διαγωνισμό Έκθεσης και για άλλες εκδηλώσεις της Κοινοπολιτείας για το 2017 είναι συναφές με το θέμα της Κοινοπολιτείας για το 2016 με τίτλο “An Inclusive Commonwealth” (Μια Κοινοπολιτεία χωρίς αποκλεισμούς). Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι εξαιρετικά επίκαιρο και αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία για νεαρά πρόσωπα σε σχολεία της Κύπρουνα συμμετάσχουν και να εκφράσουν άποψη μέσω της δημιουργικής συγγραφής.

Δικαίωμα συμμετοχής στους Διαγωνισμούς του RCS

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νεαρά πρόσωπα κάτω των 18 ετών που κατοικούν σε χώρες της Κοινοπολιτείας, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους. Οι συμμετέχοντες θα κριθούν σε δύο κατηγορίες Junior (νέοι κάτω των 14 ετών, που γεννήθηκαν μετά την 1 Μαΐου 2003) και Senior (νέοι 14-18 ετών που γεννήθηκαν μεταξύ 2ης  Μαΐου 1998 και 1ης  Μαΐου του 2003). Μπορούν να υποβάλουν έκθεση, ποίημα, επιστολή, διήγημα, θεατρικό έργο. Η τελευταία μέρα για υποβολή συμμετοχής είναι η 1η Μαΐου 2017.Παρέχεται η δυνατότητα επιλογής τίτλου της έκθεσης, όπως πιο κάτω:

Junior: (i) What is in your Toolbox for Peace? (ii) My peaceful place (iii) How can children and young people come together to build a peaceful society? (iv) “Peace cannot be learnt from a book or from religion. You have to reach out and touch the nations” How does this relate to the Commonwealth? 
Senior (i) Peace (ii) Should you fight for peace? (iii) Kofi Annan said ‘Education is, quite simply, peace-building by another name” Do you agree? Answer with reference to your country and/or the Commonwealth. (iv) What is the cost of peace?
Περισσότερες λεπτομέρειες και όροι συμμετοχής, παρέχονται στην ιστοσελίδα του RCS  https://www.thercs.org/youth-and-education/the-queens-commonwealth-essay-competition/

Ομάδα Κριτών

Με σκοπό τη διεύρυνση  της ομάδας διεθνών κριτών του διαγωνισμού έκθεσης, το RCS παρέχει τη δυνατότητα εθελοντικής συμμετοχής στην ομάδα αξιολόγησης των εκθέσεων που θα υποβληθούν. Τα άτομα αυτά απαιτείται μεταξύ άλλων να ενδιαφέρονται για θέματα Κοινοπολιτείας / διεθνείς υποθέσεις, να είναι διαθέσιμα κατά την περίοδο 15 Μαΐου μέχρι 26 Ιουνίου (6 βδομάδες). Ενημέρωση για  εκπαιδευτικούς, φοιτητές και άλλους ενδιαφερόμενους, παρέχεται στην ιστοσελίδα https://thercs.org/youth-and-education/the-queens-commonwealth-essay-competition/2017-judging/
Έχω την άποψη ότι ενθαρρύνοντας τους νέους να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς τέτοιου μεγέθους ενθαρρύνεται και ο υγιής ανταγωνισμός, η ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, και μια  κουλτούρα  για συνεχή προσπάθεια και βελτίωση.
Στους  διαγωνισμούς έκθεσης του 2016 και 2015 συμμετείχαν περίπου  13,500 και 13,100 νέοι αντίστοιχα από όλες σχεδόν τις χώρες της Κοινοπολιτείας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλους που θα   συμμετάσχουν.

*BscEconFCA

ΕπίτιμηΕκπρόσωποςτουRoyal Commonwealth Society

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










608