«Εσπερινές Τεχνικές Σχολές: Σχολές Δεύτερης Ευκαιρίας- Πρότυπα Δια Βίου Μάθησης»


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στη Λεμεσό, Ημερίδα η οποία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού  με θέμα «Εσπερινές Τεχνικές Σχολές: Σχολές Δεύτερης Ευκαιρίας- Πρότυπα Δια Βίου Μάθησης».

Η ημερίδα διοργανώθηκε στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Κυπριακή Δημοκρατία, έργου, «Εσπερινή Τεχνική Σχολή Λεμεσού». 

Στην ημερίδα συμμετείχαν  ως ομιλητές ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ. Ηλίας Μαρκάτζιης καθώς και ο κ. Antonio Silva Mendes, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Επιτροπή Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Σύντομες παρεμβάσεις έγιναν και από απόφοιτους της Εσπερινής Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας καθώς και από μαθητές της Εσπερινής Τεχνικής Σχολής Λεμεσού.  Ακολούθησε συζήτηση η οποία επικεντρώθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Εσπερινές Τεχνικές Σχολές και γενικά τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας καθώς και την έμφαση που δίδεται για τα συγκεκριμένα θέματα στις πολιτικές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










185