«Λίφτιγκ» σε δεκάδες σχολικές μονάδες από τη Σχολική Εφορεία Λεμεσού


 Ντίνος Ελληνας προς Paideia-Νews: Φρούρηση σχολείων ψηλού κινδύνου 

 Δεκάδες εργασίες που περιλαμβάνουν από γενική συντήρηση-ανακαίνιση κτιρίων σε σχολικές μονάδες, μαζί με την τεχνολογική αναβάθμιση τους, μέχρι τοποθέτηση στεγάστρων σε γήπεδα σχολείων και περιφράξεις χώρων, όπως και επιστρώσεις των εξωτερικών γηπέδων καλαθόσφαιρας και volley με καινούργιο άσφαλτο, βρίσκονται σε εξέλιξη ή τροχιοδρομούνται από την Σχολική Εφορεία Λεμεσού.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο «Paideia-News» o  πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού Ντίνος Έλληνας «παραμένουμε πιστοί στην απόφασή μας να «αποφύγουμε την επιλογή της λιτότητας εφαρμόζοντας επιθετική πολιτική ενάντια σε κάθε λογής κρίση, και έτσι σχεδιάσαμε και εκπονήσαμε ένα πρόγραμμα ουσιαστικής αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής  των σχολικών μονάδων, παρά τις οικονομικές δυσκολίες».

Ανακαινίσεις σε Λύκεια και Γυμνάσια

Ανάμεσα στις εργασίες που βρίσκονται στα σκαριά είναι γενικές συντηρήσεις-ανακαινίσεις στα Λύκεια Αγίου Ιωάννη, Αγίου Αντωνίου και Αγίας Φυλάξεως, καθώς και στα Γυμνάσια Νεάπολης, Αγίας Φυλάξεως, Αγίου Αντωνίου, Καθολικής και Τσίρείου. Οσον αφορά τα το είδος των εργασιών σε Δημοτικά σχολεία, ο κ. Ελληναας μας εξήγησε ότι αυτά αφορούν τοποθέτηση στεγάστρων στο Γ’ και Ε’ Δημοτικά, γενική συντήρηση-βάψιμο στο Ζ’ Δημοτικό, επέκταση υποστέγου στο Θ’ Δημοτικό, στέγαστρο στο γήπεδο καλαθόσφαιρας στο ΙΓ’, ΚΕ’ και ΙΘ’ δημοτικό, και δημιουργία αποδυτηρίων στο ΙΣΤ’ Δημοτικό.

Στα δε νηπιαγωγεία έχουν αποφασιστεί οι πιο κάτω εργασίες: Γενική συντήρηση και βάψιμο στα ΙΓ’, ΚΕ’ και Αγίας Μαρίνας Νηπιαγωγεία, και γενική συντήρηση ανακαίνιση στο Ειδικό Σχολείο Απόστολος Λουκάς.

Αναφερόμενος στα κάπως μεγαλύτερα έργα που ήδη υλοποιούνται ή μπήκαν στη σειρά για υλοποίηση, ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, υπέδειξε τις εργασίες τους έχουν ξεκινήσει, για γενική συντήρηση, ανακαίνιση και βάψιμο του Λανιτείου Σταδίου και η αντικατάσταση του ταρτάν, καθώς και τα έργα συντήρησης- αναβάθμισης του Λανιτείου Θεάτρου καθώς και των γραφείων της Σχολικής Εφορείας.

Και φρούρηση των σχολείων

Όπως επεσήμανε ταυτόχρονα ο Ντίνος Έλληνας, με τη φρούρηση των σχολικών μονάδων υψηλού κινδύνου αλλά και την τοποθέτηση φρουρών κατά τη διάρκεια των διακοπών πετύχαμε όχι μόνο να προστατεύσουμε τα σχολεία αλλά και να εντοπίσουμε και να καταγράψουμε αδυναμίες και τεχνικά προβλήματα. Δραστική, συνέχισε, η συμβολή της φρούρησης και στη μείωση των κονδυλίων για αποκατάσταση ζημιών και απωλειών, δίνοντας μας τη δυνατότητα να διοχετεύουμε περισσότερα χρήματα σε έργα ανάπτυξης και αναβάθμισης.

 Ένα συναφές θέμα με την ασφάλεια των σχολικών χώρων όπως μας ανέφερε ο κ. Ελληνας είναι και  η αναβάθμιση συστημάτων συναγερμού ή τοποθέτηση τους σε σχολικές μονάδες που δεν διέθεταν, ενώ ταυτόχρονα έγινε και επέκταση του εξωτερικού φωτισμού σε σχολεία ώστε να αποτρέπονται οι βανδαλισμοί κατά τις νυκτερινές ώρες. Τέλος, ο κ. Ελληνας, αναφέρθηκε και στη τοποθέτηση ψηλών περιφράξεων, χάριν των οποίων «αποφύγαμε κακόβουλες ενεργειών από τρίτους, μειώνοντας αισθητά τα έξοδα αποκατάστασης ζημιών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










568