10 χρόνια από την ίδρυση του Ινστιτούτου Κύπρου και ένας ακόμα Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων


Το Ινστιτούτο Κύπρου που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια από την ίδρυση του, διοργανώνει στο πλαίσιο των εορτασμών του ένα ακόμα συναρπαστικό αγώνα Ηλιακών Οχημάτων. Ο πρωτοποριακός αγώνας που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, θα διεξαχθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016. Στόχος της διοργάνωσης που έχει καταστεί θεσμός τα τελευταία επτά χρόνια, είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον των νέων για την έρευνα, την επιστήμη, την τεχνολογία, αλλά και την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων θα αποτελέσει και φέτος μια διήμερη γιορτή με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 25 και 26 Ιουνίου 2016. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα διοργανώνεται εντυπωσιακή παρέλαση όλων των ηλιακών οχημάτων στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου. Τα ηλιακά οχήματα θα καταλήξουν στην Πλατεία Ελευθερίας πλησίον του Δημαρχείου Λευκωσίας, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τις εντυπωσιακές κατασκευές και να συνομιλήσει με τα μέλη των ομάδων.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 26 Ιουνίου, θα διεξαχθεί ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων στον οποίο συμμετέχουν κυρίως μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οι ίδιοι τα οχήματα τους. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί στη συμβολή των οδών Σπύρου Κυπριανού και Στασικράτους, μπροστά από το χώρο στάθμευσης της ΑΗΚ στη Λευκωσία. Τα δέκα πρωτότυπα αυτοκίνητα που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, ανάμεσα τους και το ηλιακό υβριδικό ταξί που κατασκεύασαν ερευνητές του Ινστιτούτου Κύπρου και βραβεύτηκε στα Stelios Awards 2015, διαθέτουν συλλέκτες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες τους με ενέργεια.

Τα ηλιακά οχήματα θα αγωνιστούν για 2.30 ώρες διασχίζοντας τις οδούς Σπύρου Κυπριανού, Στασικράτους, Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη και αναμένεται να τερματίσουν στη 1:00 μετά το μεσημέρι στο χώρο στάθμευσης της ΑΗΚ στη Λευκωσία. Στις 2μμ θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Τελετή Απονομής των επάθλων στους νικητές του αγώνα, στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας.

Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων είναι ανοικτός για το κοινό, το οποίο μπορεί να ζήσει από κοντά τη συναρπαστική αναμέτρηση των οχημάτων που θα διασχίζουν τους δρόμους της Λευκωσίας με μόνο σύμμαχο τον ήλιο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, η διοργάνωση λαμβάνει ευρύτατη δημοσιότητα τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό με πολλές αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Πρόγραμμα Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

19:00: Παρέλαση Ηλιακών Οχημάτων στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου

19:30: Έκθεση Ηλιακών Οχημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

10:00: Εκκίνηση Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων από τη συμβολή των οδών Σπύρου Κυπριανού και Στασικράτους

13:00: Τερματισμός Ηλιακών Οχημάτων στο χώρο στάθμευσης της ΑΗΚ

14:00: Πανηγυρική Τελετή Απονομής των Βραβείων στους νικητές του Αγώνα στο Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










169