1242 αστέρια έλαμψαν στις τελετές αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


«Είσαστε τα αστέρια του σήμερα και του αύριο», τόνισε στους περισσότερους από 1.200 απόφοιτους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η Τασούλα Χατζητοφή (φωτογραφία 1 κάτω) , παραλαμβάνοντας το βραβείο Επιστημονικής και Κοινωνικής προσφοράς, στη διάρκεια της 7ης Τελετής Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκαν δύο τελετές, για τους απόφοιτους των μεταπτυχιακών και των πτυχιακών προγραμμάτων, σε δύο συνεχείς βραδιές. Η κ. Χατζητοφή, πρώην επίτιμη Πρόξενος της Κύπρου στην Ολλανδία, που έχει αγωνιστεί για την επιστροφή στο Βυζαντινό Μουσείο πολιτιστικών θησαυρών της Κύπρου, παραλαμβάνοντας το βραβείο της, υπενθύμισε στους εκατοντάδες απόφοιτους ότι η βραδιά, αλλά και το μέλλον, ανήκει σε αυτούς – «τα νέα αστέρια» όπως τους αποκάλεσε. Και τους ζήτησε να μη το βάζουν κάτω στις δύσκολες ώρες.

Απηύθυνε επίσης έκκληση τα νέα λαμπρά μυαλά της Κύπρου, να μείνουν στο νησί γιατί δεν πρέπει να χαθούν από τον τόπο αυτό, ζητώντας από την Πολιτεία να λάβει πρόσθετες πρωτοβουλίες εργοδότησης και αξιοποίησης τους.

Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, ο οποίος μεταξύ άλλων, συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την προσφορά του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τόνισε πως το Υπουργείο του στηρίζει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν. Απευθυνόμενος στους αποφοίτους, τους κάλεσε να μη χάνουν το θάρρος τους στις δυσκολίες που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν στη ζωή τους.

Μίλησε επίσης ο καθηγητής Ανδρέας Δημητρίου, πρώην υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και Πρόεδρος του Ερευνητικού Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία της έρευνας στις σύγχρονες κοινωνίες, και της συνέχισης των σπουδών σε διδακτορικό επίπεδο. Κατέληξε τονίζοντας τον ρόλο της οικογένειας στην εκπαίδευση των παιδιών.

Στον χαιρετισμό του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητής Μιχάλης Ατταλίδης (φωτογραφία 2 κάτω), αναφέρθηκε στη διαδρομή των 34 χρόνων του εκπαιδευτικού ιδρύματος, από το ξεκίνημα του ως Intercollege, και τη συνεχή πρωτοπορία και καινοτομία, τόσο στον τομέα της προσφοράς νέων προγραμμάτων σπουδών, όσο και στον τομέα της έρευνας. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης εκ μέρους των αποφοίτων, οι αριστεύσαντες φοιτητές/τριες πτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου.

Καλλιτεχνικό επιστέγασμα στις τελετές ήταν οι ερμηνείες της Χορωδίας Τζαζ από φοιτητές του Προγράμματος Μουσικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στις τελετές παρευρέθηκαν συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων, η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου, καθώς και προσωπικότητες της κοινωνικής και της πολιτικής ζωής της Κύπρου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










188